Legende Junajteda i Bajerna - 20 godina od ONOG finala!

Jedna od najuzbudljivijih utakmica finala Lige šampiona odigrana je na današnji dan 1999. godine, a Mančester junajted je slavio zahvaljujući golovima u nadoknadi vremena. Tim povodom su Bajernove legende bile na Old Trafordu. . .

Fudbal 26.05.2019 | 22:40
Legende Junajteda i Bajerna - 20 godina od ONOG finala!
Kakve fudbalske gromade ovog popodneva na "Old Trafordu"!

Legendarni igrači Mančester junajteda i Bajerna sastali su se na dvadesetogodišnjicu finala Lige šampiona iz 1999. godine, jednog od najboljih u istoriji ovog takmičenja, koje je rešeno u korist "crvenih đavola" zahvaljući preokretu u nadoknadi vremena.

Bajern je golom Baslera vodio na "Nou Kampu" od 6. do 91. minuta kada je pogodio Šeringem za izjednačenje, da bi Solskjer u 93. minutu doneo "ušati" pehar Junajtedu.

U sezoni 1998/99 osvojena je "tripla krunu", to je verovatno najuspešnija godina za Mančester junajted, a "stare kuke" su sadašnjim igračima ovog kluba pokazale kako se igra fudbal i u veteranskim godinama - posle loše sezone za "crvene đavole" i šestog mesta u Premijer ligi.

Rezultat je bio u drugom planu, ali vredi istaći da je Junajted pobedio Bajern ubedljivo (5:0) uz golove Solskjera, Jorka, Bata, Sahe i Bekama.

Tim iz Mančestera je sa klupe naravno predvodio legendarni menadžer Ser Aleks Ferguson, koji je u penziji već šest godina, a osim pomenutih strelaca, za domeć su igrali još i Šmajhel, Gari Nevil, Stam, Jonsen, Irvajn, Skols, Blomkvist, Kol, Pilkington, Van der Gou, Berg, Braun, Mej, Silvestr, Grining, Poborski i Šeringem.

Kada je u pitanju Bajern, za njih su, između ostalog, igrali But, Babel, Kufur, Augentaler, Van Bujten, Demikelis, Mateus, Makaj, Elber, Efenberg, Ze Roberto, Olić...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar