РГ: Ивану прекинуо мрак, Шварцману трилер!

Јоровићева у "клинчу" са Американком, мрак прекинуо меч! Српска тенисерка Ивана Јоровић била је у налету против Американке Џенифер Брејди, али је њихов меч прекинуо мрак.  Српска тенисерка ће трећи сет играти у понедељак.  Шварцману трилер против Фучовича, Гофан чека Кецмановића.  У финалним мечевима првог дана Ролан Гароса није било изненађења, најбољи меч одиграли су Аргентинац Дијего Шварцман и Мађар Мартон Фучович.

Тенис 26.05.2019 | 22:30
РГ: Ивану прекинуо мрак, Шварцману трилер!
Таман када се захуктала, мрак је зауставио Ивану Јоровић у Паризу. Српска тенисерка је добила други сет против Џенифер Брејди, изједначила на 1:1, али ће одлука о победници бити донета у понедељак.

Два сата су Јоровићева и Брејдијева играле два сета. Имала је српска тенисерка лепу шансу да раније заврши меч, али није успевала да предност преточи у освајање првог сета.

Ивана је водила 2:0, па 4:2, имала два пута по брејк предности, ипак, тај први део меча је отишао у тај-брејк који је добила америчка тенисера (7:5).

У другом сету је Јоровићева направила брејк у првом гему и успела да га сачува до краја (6:4).

После тога организатор је прогласио прекид меча, јер је пао мрак, па ће се борба наставити у понедељак.

Брејди је освојила први сет у тај-брејку (7:5), да би Јоровићева узвратила у другом резултатом 6:4.

Меч је прекинут због мрака и наставиће се у понедељак.

Јоровићева је у првом сету у два наврата имала брејк предности. Водила је 2:0 и 4:2, али је Американка оба пута моментално узвраћала ударац.

Отишло се у тај-брејк, где је Брејди дошла до две сет лопте. Српска тенисерка је спасла прву, али не и другу.

У другом сету Јоровићева је била изузетно добра. Брејк је направила на самом старту, а у трећем и у седмом гему сета пропустила укупно пет брејк лопти.

Американка је у последњем гему другог дела игре имала прилику за брејк, прву у том делу меча, али је Ивана успела да се извуче и да реши сет у своју корист.

У понедељак, поред Јоровићеве, наступиће још и Миомир Кецмановић, Филип Крајиновић и Новак Ђоковић.

Ивана Јоровић (103. на WТА листи) није ни побиједила, ни изгубила првог дана Отвореног првенства Француске.

Њен окршај са Американком Џенифер Брејди (80) прекинут је због мрака, при резултату 1:1 у сетовима - 6:7 (5:7), 6:4.

Двадесетдвогодишња Чачанка у првом сету је два пута стицала предност (2:0, 4:2) и два пута је изгубила, да би у "тај брејку" поклекла послије изједначене борбе и нашла се под притиском.

Међутим, већ на старту другог сета је показала да има снаге да превазиђе лош моменат. Опет је повела 2:0 и овог пута сачувала то вођство до краја сета.

Имала је Српкиња неколико прилика да дође до убједљивијег вођства, али их није искористила. То је могло да је кошта при резултату 5:4, када је сервирала за освајање сета, али је спасила једну брејк лопту и изједначила на 1:1.

Са ким ће се састати победница овог меча није познато, јер ни Бјелорускиња Александра Саснович и Полона Херцог из Словеније нису успјеле да одиграју меч прије мрака. У тренутку прекида било је 6:4, 2:6, 3:3 за Саснович, која је именована за 32. носиоца Ролан Гароса.

Друга представница Србије, Александра Крунић, на терен ће тек у уторак. Она ће до другог кола пробати да дође преко Дарије Гаврилове из Аустралије.

Шварцману трилер против Фучовича, Гофан чека Кецмановића. У финалним мечевима првог дана Ролан Гароса није било изненађења, најбољи меч одиграли су Аргентинац Дијего Шварцман и Мађар Мартон Фучович.

Шварцман је однео веома битну и веома тешку победу после пет сетова – 6:3, 3:6, 7:6(7), 2:6, 6:2.

Аргентинац је наставио са добрим играма после пласмана у полуфинале Мастерса у Риму, где га је у три сета савладао Новак Ђоковић.

У другом колу видећемо аргентински окршај, пошто ће Шварцман ићи на сународника Леонарда Мајера.

Мајер је веома лако победио Чеха Јиржија Веселог – 7:6(3), 6:3, 6:0.

Весели је само у првом сету пружио отпор и имао предност од 5:3. Мајер је успео да заостатак надокнади, реши сет у тај-брејку, а затим рутински "одради" меч до краја.

Немачки тенисер Филип Колшрајбер победио је Холанђанина Робина Хасеа са 3-1, по сетовима 6:4, 6:4, 6:7(5), 6:1.

Колшрајберу је ово била трећа победа у низу против Хасеа. Он ће се у другој рунди састати са Французем Николом Мауом, који је приредио изненађење дана.

У последњем мечу дана Белгијанац Давид Гофан је савладао Литванца Ричардаса Беранкиса – 6:0, 6:2, 6:2.

Он у наредном мечу за противника има бољег из дуела у којем се у понедејлак састају Миомир Кецмановић и Денис Кудла.

Извор: Б92/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар