RG: Ivanu prekinuo mrak, Švarcmanu triler!

Jorovićeva u "klinču" sa Amerikankom, mrak prekinuo meč! Srpska teniserka Ivana Jorović bila je u naletu protiv Amerikanke Dženifer Brejdi, ali je njihov meč prekinuo mrak.  Srpska teniserka će treći set igrati u ponedeljak.  Švarcmanu triler protiv Fučoviča, Gofan čeka Kecmanovića.  U finalnim mečevima prvog dana Rolan Garosa nije bilo iznenađenja, najbolji meč odigrali su Argentinac Dijego Švarcman i Mađar Marton Fučovič.

Tenis 26.05.2019 | 22:30
RG: Ivanu prekinuo mrak, Švarcmanu triler!
Taman kada se zahuktala, mrak je zaustavio Ivanu Jorović u Parizu. Srpska teniserka je dobila drugi set protiv Dženifer Brejdi, izjednačila na 1:1, ali će odluka o pobednici biti doneta u ponedeljak.

Dva sata su Jorovićeva i Brejdijeva igrale dva seta. Imala je srpska teniserka lepu šansu da ranije završi meč, ali nije uspevala da prednost pretoči u osvajanje prvog seta.

Ivana je vodila 2:0, pa 4:2, imala dva puta po brejk prednosti, ipak, taj prvi deo meča je otišao u taj-brejk koji je dobila američka tenisera (7:5).

U drugom setu je Jorovićeva napravila brejk u prvom gemu i uspela da ga sačuva do kraja (6:4).

Posle toga organizator je proglasio prekid meča, jer je pao mrak, pa će se borba nastaviti u ponedeljak.

Brejdi je osvojila prvi set u taj-brejku (7:5), da bi Jorovićeva uzvratila u drugom rezultatom 6:4.

Meč je prekinut zbog mraka i nastaviće se u ponedeljak.

Jorovićeva je u prvom setu u dva navrata imala brejk prednosti. Vodila je 2:0 i 4:2, ali je Amerikanka oba puta momentalno uzvraćala udarac.

Otišlo se u taj-brejk, gde je Brejdi došla do dve set lopte. Srpska teniserka je spasla prvu, ali ne i drugu.

U drugom setu Jorovićeva je bila izuzetno dobra. Brejk je napravila na samom startu, a u trećem i u sedmom gemu seta propustila ukupno pet brejk lopti.

Amerikanka je u poslednjem gemu drugog dela igre imala priliku za brejk, prvu u tom delu meča, ali je Ivana uspela da se izvuče i da reši set u svoju korist.

U ponedeljak, pored Jorovićeve, nastupiće još i Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Novak Đoković.

Ivana Jorović (103. na WTA listi) nije ni pobijedila, ni izgubila prvog dana Otvorenog prvenstva Francuske.

Njen okršaj sa Amerikankom Dženifer Brejdi (80) prekinut je zbog mraka, pri rezultatu 1:1 u setovima - 6:7 (5:7), 6:4.

Dvadesetdvogodišnja Čačanka u prvom setu je dva puta sticala prednost (2:0, 4:2) i dva puta je izgubila, da bi u "taj brejku" poklekla poslije izjednačene borbe i našla se pod pritiskom.

Međutim, već na startu drugog seta je pokazala da ima snage da prevaziđe loš momenat. Opet je povela 2:0 i ovog puta sačuvala to vođstvo do kraja seta.

Imala je Srpkinja nekoliko prilika da dođe do ubjedljivijeg vođstva, ali ih nije iskoristila. To je moglo da je košta pri rezultatu 5:4, kada je servirala za osvajanje seta, ali je spasila jednu brejk loptu i izjednačila na 1:1.

Sa kim će se sastati pobednica ovog meča nije poznato, jer ni Bjeloruskinja Aleksandra Sasnovič i Polona Hercog iz Slovenije nisu uspjele da odigraju meč prije mraka. U trenutku prekida bilo je 6:4, 2:6, 3:3 za Sasnovič, koja je imenovana za 32. nosioca Rolan Garosa.

Druga predstavnica Srbije, Aleksandra Krunić, na teren će tek u utorak. Ona će do drugog kola probati da dođe preko Darije Gavrilove iz Australije.

Švarcmanu triler protiv Fučoviča, Gofan čeka Kecmanovića. U finalnim mečevima prvog dana Rolan Garosa nije bilo iznenađenja, najbolji meč odigrali su Argentinac Dijego Švarcman i Mađar Marton Fučovič.

Švarcman je odneo veoma bitnu i veoma tešku pobedu posle pet setova – 6:3, 3:6, 7:6(7), 2:6, 6:2.

Argentinac je nastavio sa dobrim igrama posle plasmana u polufinale Mastersa u Rimu, gde ga je u tri seta savladao Novak Đoković.

U drugom kolu videćemo argentinski okršaj, pošto će Švarcman ići na sunarodnika Leonarda Majera.

Majer je veoma lako pobedio Čeha Jiržija Veselog – 7:6(3), 6:3, 6:0.

Veseli je samo u prvom setu pružio otpor i imao prednost od 5:3. Majer je uspeo da zaostatak nadoknadi, reši set u taj-brejku, a zatim rutinski "odradi" meč do kraja.

Nemački teniser Filip Kolšrajber pobedio je Holanđanina Robina Hasea sa 3-1, po setovima 6:4, 6:4, 6:7(5), 6:1.

Kolšrajberu je ovo bila treća pobeda u nizu protiv Hasea. On će se u drugoj rundi sastati sa Francuzem Nikolom Mauom, koji je priredio iznenađenje dana.

U poslednjem meču dana Belgijanac David Gofan je savladao Litvanca Ričardasa Berankisa – 6:0, 6:2, 6:2.

On u narednom meču za protivnika ima boljeg iz duela u kojem se u ponedejlak sastaju Miomir Kecmanović i Denis Kudla.

Izvor: B92/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar