ИТА: Откад су освојили Скудето, потпуно су подбацили!

Алегри се опростио поразом, Дефрел и Капрари матирали Јувентус! Стара дама поражена на Ферарису - 0:2.  ЦР 7 гледао Формулу 1, Јуве пао у Ђенови! Нови неуспјех осмоструког узастопног шампиона Италије.

Фудбал 26.05.2019 | 22:00
ИТА: Откад су освојили Скудето, потпуно су подбацили!
Од тренутка када су освојили осми узастопни Скудето, пустили су сезону да тече својим током. Масимилијано Алегри се поразом опростио од Јувентуса, са којим није победио од утакмице са Фјорентином 20. априла. Стара дама је вечерас поражена од Сампдорије, која је славила головима Дефрела и Капрарија, чиме је додатно зацементирака високо девето место на табели Серије А - 2:0 (0:0).

Алегри је и 38. пут ове сезоне извео другачији састав, по чему ће остати забележен у историјским књигама италијанског фудбала. Тај тим није пронашао начин да савлада Сампдорију, која је имала обавезу према добро попуњеним трибинама стадиона Луиђи Ферерис да одигра максимално, па јој се то на крају вратило победом.

Далеко од тога да Стара дама није желела победу. Имали су гости више од игре и далеко боље шансе. Мојзеу Кену је у 80. минуту поништен и гол због офсајда, а онда је уследила казна. Четири минута касније Дефрел и Габијадини су одиграли сјајан дупли пас, а нападач на позајмици из Роме је то крунисао својим 11 голом у Серији А ове сезоне.

Тачку је првом минуту надокнаде ставио Ђанлука Капрари, маестралним поготком из слободног ударца.

Другу годину заредом, Сампдорија је надиграла шампиона пред својим навијачима и поразила га.

Није то била представа којом би се могли похвалити играчи Сампдорије и Јувентуса, али је домаћин ипак на крају славио, головима Грегоара Дефрела и Ђанлуке Капрарија у самом финишу сусрета.

У опроштајном мечу Макса Алегрија од клупе "бјанконера", који је поново на терен извео "шарен" састав, без Кристијана Роналда, који је "слободно вријеме" искористио да посјети Монако и погледа трку Формуле 1, није виђено много тога занимљивог.

Прво полувријеме протекло је практично без озбиљних прилика, да би тек у смирај меча виђена узбуђења.

Моаз Кин прво је затресао мрежу домаћих, али је његов гол поништен због недозвољене позиције.

Недуго затим, услиједила су два брза гола Ђеновљана, од којих је други био право мало ремек дјело Капрарија из слободног ударца. Нациљао је саме рашље, те погодио мрежу непомичног чувара мреже Јувентуса Карла Пинсоља, који је данас уписао први овосезонски првенствени наступ.

Алегри се тако од "старе даме" опростио поразом, док је Сампдорија сезону окончала на деветој позицији, али са првим стријелцем лиге (ита. Цапоцанониере) у својим редовима - Фабиом Кваљарелом, који је постигао 26 голова.

Много више узбуђења очекује нас од 20.30, када ће бити одиграни мечеви који ће нам дати одговор на питање ко ће уз Јувентус и Наполи у Лигу шампиона, односно кога, осим Фрозинонеа и Кјева, наредне сезоне нећемо гледати у Серији А.

СЕРИЈА А - 38. КОЛО:

Торино - Лацио 3:1 (0:0)
/Фалке 51, Лукић 53, Де Силвестри 80 - Имобиле 66/

Сампдорија - Јувентус 2:0 (0:0)
/Дефрел 84, Капрари 90+1/

Рома - Парма (20.30)
Аталанта - Сасуоло
Каљари - Удинезе
Фиорентина - Ђенова
Интер - Емполи
СПАЛ - Милан

Одиграно у суботу:

Фрозиноне - Кјево 0:0

Болоња - Наполи 3:2 (2:0)
/Сантандер 43, 88, Џемаили 45 - Гулам 57, Мертенс 77/

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 90, Наполи 79, Аталанта 66, Интер 66, Милан 65, Рома 63, Торино (+1) 63, Лацио (+1) 59, Сампдорија (+1) 53, Болоња (+1) 44, Сасуоло 43, СПАЛ 42, Парма 41, Каљари 41, Фиорентина 40, Удинезе 40, Емполи 38, Ђенова 37, Фрозиноне (+1) 25, Кјево (+1) 17*

НАПОМЕНА: Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар