ITA: Otkad su osvojili Skudeto, potpuno su podbacili!

Alegri se oprostio porazom, Defrel i Kaprari matirali Juventus! Stara dama poražena na Ferarisu - 0:2.  CR 7 gledao Formulu 1, Juve pao u Đenovi! Novi neuspjeh osmostrukog uzastopnog šampiona Italije.

Fudbal 26.05.2019 | 22:00
ITA: Otkad su osvojili Skudeto, potpuno su podbacili!
Od trenutka kada su osvojili osmi uzastopni Skudeto, pustili su sezonu da teče svojim tokom. Masimilijano Alegri se porazom oprostio od Juventusa, sa kojim nije pobedio od utakmice sa Fjorentinom 20. aprila. Stara dama je večeras poražena od Sampdorije, koja je slavila golovima Defrela i Kaprarija, čime je dodatno zacementiraka visoko deveto mesto na tabeli Serije A - 2:0 (0:0).

Alegri je i 38. put ove sezone izveo drugačiji sastav, po čemu će ostati zabeležen u istorijskim knjigama italijanskog fudbala. Taj tim nije pronašao način da savlada Sampdoriju, koja je imala obavezu prema dobro popunjenim tribinama stadiona Luiđi Fereris da odigra maksimalno, pa joj se to na kraju vratilo pobedom.

Daleko od toga da Stara dama nije želela pobedu. Imali su gosti više od igre i daleko bolje šanse. Mojzeu Kenu je u 80. minutu poništen i gol zbog ofsajda, a onda je usledila kazna. Četiri minuta kasnije Defrel i Gabijadini su odigrali sjajan dupli pas, a napadač na pozajmici iz Rome je to krunisao svojim 11 golom u Seriji A ove sezone.

Tačku je prvom minutu nadoknade stavio Đanluka Kaprari, maestralnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Drugu godinu zaredom, Sampdorija je nadigrala šampiona pred svojim navijačima i porazila ga.

Nije to bila predstava kojom bi se mogli pohvaliti igrači Sampdorije i Juventusa, ali je domaćin ipak na kraju slavio, golovima Gregoara Defrela i Đanluke Kaprarija u samom finišu susreta.

U oproštajnom meču Maksa Alegrija od klupe "bjankonera", koji je ponovo na teren izveo "šaren" sastav, bez Kristijana Ronalda, koji je "slobodno vrijeme" iskoristio da posjeti Monako i pogleda trku Formule 1, nije viđeno mnogo toga zanimljivog.

Prvo poluvrijeme proteklo je praktično bez ozbiljnih prilika, da bi tek u smiraj meča viđena uzbuđenja.

Moaz Kin prvo je zatresao mrežu domaćih, ali je njegov gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Nedugo zatim, uslijedila su dva brza gola Đenovljana, od kojih je drugi bio pravo malo remek djelo Kaprarija iz slobodnog udarca. Naciljao je same rašlje, te pogodio mrežu nepomičnog čuvara mreže Juventusa Karla Pinsolja, koji je danas upisao prvi ovosezonski prvenstveni nastup.

Alegri se tako od "stare dame" oprostio porazom, dok je Sampdorija sezonu okončala na devetoj poziciji, ali sa prvim strijelcem lige (ita. Capocanoniere) u svojim redovima - Fabiom Kvaljarelom, koji je postigao 26 golova.

Mnogo više uzbuđenja očekuje nas od 20.30, kada će biti odigrani mečevi koji će nam dati odgovor na pitanje ko će uz Juventus i Napoli u Ligu šampiona, odnosno koga, osim Frozinonea i Kjeva, naredne sezone nećemo gledati u Seriji A.

SERIJA A - 38. KOLO:

Torino - Lacio 3:1 (0:0)
/Falke 51, Lukić 53, De Silvestri 80 - Imobile 66/

Sampdorija - Juventus 2:0 (0:0)
/Defrel 84, Kaprari 90+1/

Roma - Parma (20.30)
Atalanta - Sasuolo
Kaljari - Udineze
Fiorentina - Đenova
Inter - Empoli
SPAL - Milan

Odigrano u subotu:

Frozinone - Kjevo 0:0

Bolonja - Napoli 3:2 (2:0)
/Santander 43, 88, Džemaili 45 - Gulam 57, Mertens 77/

TABELA: Juventus (+1) 90, Napoli 79, Atalanta 66, Inter 66, Milan 65, Roma 63, Torino (+1) 63, Lacio (+1) 59, Sampdorija (+1) 53, Bolonja (+1) 44, Sasuolo 43, SPAL 42, Parma 41, Kaljari 41, Fiorentina 40, Udineze 40, Empoli 38, Đenova 37, Frozinone (+1) 25, Kjevo (+1) 17*

NAPOMENA: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar