Чарлтон избацио Сандерленд и ушао у Чемпионшип!

Чарлтон се питао за све: Почастио Сандерленд, а онда изборио промоцију у Чемпионшип! Екипа из Лондона се враћа у други ранг такмичења после три године!

Фудбал 26.05.2019 | 21:50
Чарлтон избацио Сандерленд и ушао у Чемпионшип!
Од очаја до сјаја! Утакмицу за срчани удар његових навијача одиграо је Чарлтон, који ће наредне сезоне играти у Чемпионшипу. Велико финале баража за улазак у други ранг енглеског фудбала, између Чарлтона и Сандерленда на Вемблију добио је тим из Лондона после великог преокрета и гола у 94. минуту – 2:1. После три сезоне црвено-бели се враћају у Чемпионшип.

Чарлтон је био пре меча благи фаворит, сезону је завршио на трећем месту, док је Сандерленд био пети. Али, све је кренуло наопако.

Скандалозну грешку направили су штопер црвено-белих Мухамед Сар и голман Дилон Филипс, који су почастили Сандерленд вођством већ у 4. минуту.

Тај кикс, међутим, није избацио Чарлтон са утакмице. Екипа коју с клупе предводи некада цењени фудбалер Ли Бојер играла је равноправно са Црним мачкама, полако је правила притисак и то јој је донело изједначење.

Бен Пјурингтон је у 35. минуту поготком за 1:1 вратио утакмицу на почетак. И после тога се играло равноправно, уз доста борбе на средини терена, са малом великих шанси.

Играо се 94. минут када је Чарлтон дошао до победе. Штопер Патрик Бауер се нашао на правом месту у право време, шокирао је навијаче и играче Сандерленда, а изазвао ураган радости у табору црвено-белих.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар