Čarlton izbacio Sanderlend i ušao u Čempionšip!

Čarlton se pitao za sve: Počastio Sanderlend, a onda izborio promociju u Čempionšip! Ekipa iz Londona se vraća u drugi rang takmičenja posle tri godine!

Fudbal 26.05.2019 | 21:50
Čarlton izbacio Sanderlend i ušao u Čempionšip!
Od očaja do sjaja! Utakmicu za srčani udar njegovih navijača odigrao je Čarlton, koji će naredne sezone igrati u Čempionšipu. Veliko finale baraža za ulazak u drugi rang engleskog fudbala, između Čarltona i Sanderlenda na Vembliju dobio je tim iz Londona posle velikog preokreta i gola u 94. minutu – 2:1. Posle tri sezone crveno-beli se vraćaju u Čempionšip.

Čarlton je bio pre meča blagi favorit, sezonu je završio na trećem mestu, dok je Sanderlend bio peti. Ali, sve je krenulo naopako.

Skandaloznu grešku napravili su štoper crveno-belih Muhamed Sar i golman Dilon Filips, koji su počastili Sanderlend vođstvom već u 4. minutu.

Taj kiks, međutim, nije izbacio Čarlton sa utakmice. Ekipa koju s klupe predvodi nekada cenjeni fudbaler Li Bojer igrala je ravnopravno sa Crnim mačkama, polako je pravila pritisak i to joj je donelo izjednačenje.

Ben Pjurington je u 35. minutu pogotkom za 1:1 vratio utakmicu na početak. I posle toga se igralo ravnopravno, uz dosta borbe na sredini terena, sa malom velikih šansi.

Igrao se 94. minut kada je Čarlton došao do pobede. Štoper Patrik Bauer se našao na pravom mestu u pravo vreme, šokirao je navijače i igrače Sanderlenda, a izazvao uragan radosti u taboru crveno-belih.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar