БЕЛ: Антверпен послије 22 године у Европи!

Ембокани од 0:2 до 3:2! Чудо у белгијском баражу!

Фудбал 26.05.2019 | 21:10
БЕЛ: Антверпен послије 22 године у Европи!
Чудо у Белгији. Последњу улазницу за УЕФА такмичења наредне сезоне зграбио је Антверпен. Клуб из лучког града феноменалним преокретом савладао је Шарлроа и у баражу обезбедио пласман у квалификације за Лигу Европе.

И то на какав начин. Од 0:2 до 3:2, у режији двоструког стрелца Дјумерсија Ембоканија. Нападач из Конга био је незаустављив, разорио је одбрану ривала, стигао до 14 погодака ове сезоне и на најбољи начин оживео каријеру успорену повредама и лошим изборима клубова последњих година.

Ембокани је погађао у 16. и 67. минуту, а између његових хитаца сместио се погодак из пенала ЛиораРафаелова. Испоставило се, таман за преокрет, иако је Шарлроа водила већ после 8 секунди и 19 стотиники преко Осимхена (најбржи гол у историји белгијског фудбала), чак и дуплирала предност захваљујући Десолилу(16), али је искључење Македонца Зејкова већ у 20. потпуно променило однос снага на терену.

На тај начин се Антверпен први пут после 22 године домогао европске сцене. Овакав расплет не иде на руку Партизану, међутим, и даље црно-бели имају лепе шансе да заврше у групи носилаца у баражу за последње коло квалификација за Лигу Еворпе, зависно од расплета у Турској, Аустрији и Италији.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар