BEL: Antverpen poslije 22 godine u Evropi!

Embokani od 0:2 do 3:2! Čudo u belgijskom baražu!

Fudbal 26.05.2019 | 21:10
BEL: Antverpen poslije 22 godine u Evropi!
Čudo u Belgiji. Poslednju ulaznicu za UEFA takmičenja naredne sezone zgrabio je Antverpen. Klub iz lučkog grada fenomenalnim preokretom savladao je Šarlroa i u baražu obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

I to na kakav način. Od 0:2 do 3:2, u režiji dvostrukog strelca Djumersija Embokanija. Napadač iz Konga bio je nezaustavljiv, razorio je odbranu rivala, stigao do 14 pogodaka ove sezone i na najbolji način oživeo karijeru usporenu povredama i lošim izborima klubova poslednjih godina.

Embokani je pogađao u 16. i 67. minutu, a između njegovih hitaca smestio se pogodak iz penala LioraRafaelova. Ispostavilo se, taman za preokret, iako je Šarlroa vodila već posle 8 sekundi i 19 stotiniki preko Osimhena (najbrži gol u istoriji belgijskog fudbala), čak i duplirala prednost zahvaljujući Desolilu(16), ali je isključenje Makedonca Zejkova već u 20. potpuno promenilo odnos snaga na terenu.

Na taj način se Antverpen prvi put posle 22 godine domogao evropske scene. Ovakav rasplet ne ide na ruku Partizanu, međutim, i dalje crno-beli imaju lepe šanse da završe u grupi nosilaca u baražu za poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evorpe, zavisno od raspleta u Turskoj, Austriji i Italiji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar