РГ: Ђере избацио Рамоса, Федерер лако и још...

Ђере "почистио" упорног Рамос-Вињоласа! Српски тенисер, Ласло Ђере, у првом колу Ролан Гароса, савладао је Алберта Рамоса-Вињоласа са 3-0 у сетовима.  Федерер лако до 3-0! Роџер Федерер је без већих проблема савладао Лоренца Сонега са 3-0 у сетовима и пласирао се у друго Ролан Гароса.

Тенис 26.05.2019 | 20:49
РГ: Ђере избацио Рамоса, Федерер лако и још...
Ласло је други српски тенисер који излази на терен у Паризу, после Јанка Типсаревића, који је поражен после велике борбе и пет сетова и на његову срећу прошао је доста боље од старијег колеге, пошто је остварио тријумф од 3-0 и чека Алексеја Попирина у другом колу Ролан Гароса.

Меч су оба тенисера почела веома сигурно, Ђере и Рамос су освојили уводне гемове са по једним изгубљеном поеном. Убрзо је Ђере успео да спаси брејк лопту и освоји гем, па онда да и сам направи брејк.

Затим је Рамос-Вињолас био у прилици да "врати услугу" Ђереу, али је српски тенисер спасао две брејк лопте, па онда да дуплим брејком поведе са 1-0 после 38 минута игре.

Већ на старту другог сета је било веома интересантно пошто је Рамос-Вињолас дошао до 40:0, али је српски тенисер спасао све три брејк лопте и повео са 1:0.

У наредна четири гема није било никаквих изненађења, оба тенисера су освајала гемове на свом сервису да би Ђере при предности од 3:2 на правио први брејк, па после нове драме дошао до 4:2, да би дуплим брејком стигао до победе у другом сету.

На најбољи могући начин је Ласло Ђере завршио први гем. Иако је заостајао са 15:30 успео је да освојио три поена у низу и да поведе са 1:0 у трећем сету. У том последњем, трећем сету, видели смо велику драму и тај брејк.

У овом сету смо видели два брејка, по један на обе стране, а када се чинило да ће Ђере нешто лакше доћи до победе у трећем сету и пласирати се у друго коло, Рамос се вратио и терао Ђереа до крајњих граница.

У том тај брејку, Ђере је био знатно опаснији и конкретнији и сасвим заслужено са 7:2 успео да затвори меч и да се пласира у наредно коло Ролан Гароса.

Ђере господар брејк лопти! Сјајни Сомборац остварио је прву победу за српски тенис у главном жребу Ролан Гароса 2019. години.

Ласло Ђере ауторитативно се пласирао у друго коло Отвореног првенства Француске!

Тридесет први носилац на старту турнира се састао са искусним Шпанцем Албертом Рамосом Вињоласом и славио победу у три сета.

Прва два добио је убедљиво, а онда у трећем морао у "тај брејк", након што је пропустио шансу да раније приведе меч крају - 6:3, 6:2, 7:6 (7:2).

На терену је провео два сата и 15 минута, што се за стандарде гренд слем турнира на шљаци може сматрати брзо обављеним послом.

Следећи противник биће му аустралијски тинејџер руског порекла Алексеј Попирин.

Овај 19-годишњак је у другу рунду стигао преко Француза Уга Умбера (3:6, 6:3, 7:6, 6:3), а иначе је добио специјалну позивницу за наступ у Паризу.

Што се тиче Ђереа, он је против Рамоса направио разлику изванредном реализацијом брејк лопти (5/8) и још бољим реакцијама када је његов сервис био угрожен. Шпанац је искористио само једну, и то последњу од 10 прилика за брејк.

Било је то у финишу трећег сета, одмах након што је српски тенисер повео 5:3 и дошао у позицију да сервира за победу. Уследио је један од ретких тренутака његове деконцентрације, за вођство Рамоса од 0:40, које је он после 30:40 претворио у дуго чекани брејк.

Ипак, у "тај брејку" се Ласло од почетка питао за све. Повео је 4:0 и 5:1, након чега је било јасно да Рамос само чудом може да продужи свој боравак на Ролан Гаросу...

С обзиром на елиминацију Јанка Типсаревића, наши тенисери су први дан такмичења завршили са скором 1:1.

Федерер лако до 3-0! Роџер Федерер је без већих проблема савладао Лоренца Сонега са 3-0 у сетовима и пласирао се у друго Ролан Гароса.

За сат времена и 43 минута је швајцарски тенисер успео да "реши" италијанског представника са 3-0 у сетовима и то, 6:2, 6:4, 6:4 тако да се прилично лако пласирао у наредну фазу Отвореног турнира Француске.

Већ у првом гему је Федерер направио два брејка и сасвим једноставно дошао до предности од 4-0. У наредна четири гема, оба тенисера су на најбољи начин користила своје сервисе, па је Федерер стигао до предности од 1-0.

У другом сету, видели смо идентичан почетак. Федерер је брзо дошао до 4:0, али је Сонега успео да одговори на добру игру швајцарског тенисера и освоји гем на његов сервис. Други сет се играо 38 минута и Федерер је славио са 6:4, баш као и у последњем, трећем сету.

Оба тенисера су прилично опрезно почела овај трећи сет, углавном су узимали гемове на свој сервис, а Федерер је испустио две прилике за брејк, док је успео да искористи трећу и поведе са 5:4 и онда да на свом сервису затвори овај меч.

У другом колу Ролан Гароса, Роџер Федерер ће играти против немачког тенисера Оскара Отеа.

Младеновићева и Бенчићева сигурне на старту. Француска тенисерка Кристина Младеновић пласирала се у друго коло Ролан Гароса победом над сународницом Фионом Феро у два сета.

Младеновићева је славила победу, по сетовима 6:3, 7:6(3).

У првом сету виђена је занимљива ситуација и чак шест брејкова у девет гемова. У другом сету било је "само" четири брејка.

Кристина је успела да врати брејк на 6:5 за противницу, а онда у тај-брејку лако дође до тријумфа.

Белинда Бенчић, швајцарска тенисерка, није имала проблем да дође до победе против Францускиње Џесике Понше – 6:1, 6:4.

Понше је у другом сету имала предност од 3:1, али је до краја тог дела игре освојила један гем и заслужено доживела пораз.

Младеновићева ће у наредном колу играти против Хрватице Петре Мартић, а Бенчићева против Немице Лауре Зигемунд.

Зигемунд је у два сета победила Рускињу Софију Жук, а истим резултатом славиле су Маркета Вондрушова против Јафан Ванг, Кристина Кучова против Светлане Кузњецове, Катерина Козлова против Бернарде Пере и Каролина Плишкова против Медисон Бренгл.

Убедљива победа Свитолине против Вилијамс! Елина Свитолина била је боља од Венус Вилијамс у првом колу Ролан Гароса и савладала је са 2-0 у сетовима.

Девети носилац турнира Елина Свитолина савладала је седмоструку Гренд Слем победницу Венус Вилијамс са 2-0 (6:3, 6:3) у првом колу Ролан Гароса и у наредној рунди носиће се са Катерином Козловом.

Сервис је мучио обе тенисерке, а Свитолина је пред сам крај меча имала проблема да заврши дуел пошто је пропустила две меч лопте, али је сјајним бекхендом успела да елиминише тридесетосмогодишњу американку.

Венус Вилијамс није прошла треће коло Гренд Слема још од 2017. године када је играла у полуфиналу УС Опена.

Седми носилац Слоан Стивенс је после сат времена и 33 минута тениса елиминисала Мисаки Дои са 2-0 (6:3, 7;6), док је Сара Сорибес Тормо била боља од Алисон Ван Ујтванк после велике и напорне борбе са 2-1 у сетовима.

Новак може да "одахне" – колапс Чекината у првом колу! Италијански тенисер Марко Чекинато поражен је у првом колу Ролан Гароса од Француза Николе Мауа са 3-2 у сетовима.

Тридесетседмогодишњи Мау је успео да направи највеће изненађење дана дошавши до преокрета после губитка од 0-2, после три часа и 22 минута тениса (2:6, 6:7, 6:4, 6:2, 6:4).

Чекинату следи огроман пад на АТП ранг листи, с обзиром да је прошле године играо у полуфиналу, до којег је дошао победом над Новаком Ђоковићем.

Сви су очекивали рутинску победу 19. тенисера света и тако је изгледало да ће бити после два сета. Мау је био достојан противник, али је било 2-0 за Италијана.

У трећем сету Мау је успео да дође у позицију да сервира за сет. Чекинато је вратио брејк, али је Мау новим дошао до сета.

Тотални "распад" игре десио се Италијану у четвртом сету и Мау је тада направио два брејка, а у одлучујућем, петом, први до брејк лопти дошао је прошлогодишњи полуфиналиста.

Није искористио своје три брејк лопте у седмом гему, а Мау јесте другу меч лопту на ритерну.

У другој рунди Ролан Гароса Француз ће играти против бољег из дуела Хасе – Колшрајбер.

У осталим мечевима, Уго Делијен је са 3-0 победио Прањеша Гунесварана, Нишикори истим резултатом Квентина Халиса, а Циципас Максимилијана Мартерера.

Чекинато је осетио - лакше је освајати, него бранити! Полуфиналиста Ролан Гароса из 2018, ове године је елиминисан првог дана турнира у Паризу.

Марко Чекинато прошле године је дошао на Ролан Гарос као 72. тенисер света, од кога се није очекивало ништа специјално.

У првом колу је победио Румуна Цопила после драме у петом сету (10:8), а након тога срушио неколико фаворита, закључно са Новаком Ђоковићем и пласирао се у полуфинале (6:3, 7:6, 1:6, 7:6). Тек ту је после два изједначена сета положио оружје пред Домиником Тимом - 5:7, 6:7, 1:6.

Наравно, Италијан је био најпријатније изненађење турнира, а врхунски резултат донео му је продор међу 30 најбољих на свету.

Ове године је Чекинато ушао у Топ 20, заслужио је статус носиоца на гренд слем турнирима, па осетио колико је деликатно бити фаворит у мечу на три добијена сета.

У првом колу Отвореног првенства Француске требало је да рутински "реши" 37-годишњег Николу Мауа, али је после вођства од 2:0 у сетовима доживео шок - 6:2, 7:6 (8:6), 4:6, 2:6, 4:6!

Француз, који је на Вимблдону 2010. ушао у историју, одигравши најдужи меч у историји гренд слем турнира, у следећем колу ће се састати са Филипом Колшрајбером или Робином Хасеом.

Мау је иначе далеко успешнији у дублу него у појединачној конкуренцији, али показало се да и такви играчи могу да буду "мине" у уводним рундама...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар