RG: Đere izbacio Ramosa, Federer lako i još...

Đere "počistio" upornog Ramos-Vinjolasa! Srpski teniser, Laslo Đere, u prvom kolu Rolan Garosa, savladao je Alberta Ramosa-Vinjolasa sa 3-0 u setovima.  Federer lako do 3-0! Rodžer Federer je bez većih problema savladao Lorenca Sonega sa 3-0 u setovima i plasirao se u drugo Rolan Garosa.

Tenis 26.05.2019 | 20:49
RG: Đere izbacio Ramosa, Federer lako i još...
Laslo je drugi srpski teniser koji izlazi na teren u Parizu, posle Janka Tipsarevića, koji je poražen posle velike borbe i pet setova i na njegovu sreću prošao je dosta bolje od starijeg kolege, pošto je ostvario trijumf od 3-0 i čeka Alekseja Popirina u drugom kolu Rolan Garosa.

Meč su oba tenisera počela veoma sigurno, Đere i Ramos su osvojili uvodne gemove sa po jednim izgubljenom poenom. Ubrzo je Đere uspeo da spasi brejk loptu i osvoji gem, pa onda da i sam napravi brejk.

Zatim je Ramos-Vinjolas bio u prilici da "vrati uslugu" Đereu, ali je srpski teniser spasao dve brejk lopte, pa onda da duplim brejkom povede sa 1-0 posle 38 minuta igre.

Već na startu drugog seta je bilo veoma interesantno pošto je Ramos-Vinjolas došao do 40:0, ali je srpski teniser spasao sve tri brejk lopte i poveo sa 1:0.

U naredna četiri gema nije bilo nikakvih iznenađenja, oba tenisera su osvajala gemove na svom servisu da bi Đere pri prednosti od 3:2 na pravio prvi brejk, pa posle nove drame došao do 4:2, da bi duplim brejkom stigao do pobede u drugom setu.

Na najbolji mogući način je Laslo Đere završio prvi gem. Iako je zaostajao sa 15:30 uspeo je da osvojio tri poena u nizu i da povede sa 1:0 u trećem setu. U tom poslednjem, trećem setu, videli smo veliku dramu i taj brejk.

U ovom setu smo videli dva brejka, po jedan na obe strane, a kada se činilo da će Đere nešto lakše doći do pobede u trećem setu i plasirati se u drugo kolo, Ramos se vratio i terao Đerea do krajnjih granica.

U tom taj brejku, Đere je bio znatno opasniji i konkretniji i sasvim zasluženo sa 7:2 uspeo da zatvori meč i da se plasira u naredno kolo Rolan Garosa.

Đere gospodar brejk lopti! Sjajni Somborac ostvario je prvu pobedu za srpski tenis u glavnom žrebu Rolan Garosa 2019. godini.

Laslo Đere autoritativno se plasirao u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske!

Trideset prvi nosilac na startu turnira se sastao sa iskusnim Špancem Albertom Ramosom Vinjolasom i slavio pobedu u tri seta.

Prva dva dobio je ubedljivo, a onda u trećem morao u "taj brejk", nakon što je propustio šansu da ranije privede meč kraju - 6:3, 6:2, 7:6 (7:2).

Na terenu je proveo dva sata i 15 minuta, što se za standarde grend slem turnira na šljaci može smatrati brzo obavljenim poslom.

Sledeći protivnik biće mu australijski tinejdžer ruskog porekla Aleksej Popirin.

Ovaj 19-godišnjak je u drugu rundu stigao preko Francuza Uga Umbera (3:6, 6:3, 7:6, 6:3), a inače je dobio specijalnu pozivnicu za nastup u Parizu.

Što se tiče Đerea, on je protiv Ramosa napravio razliku izvanrednom realizacijom brejk lopti (5/8) i još boljim reakcijama kada je njegov servis bio ugrožen. Španac je iskoristio samo jednu, i to poslednju od 10 prilika za brejk.

Bilo je to u finišu trećeg seta, odmah nakon što je srpski teniser poveo 5:3 i došao u poziciju da servira za pobedu. Usledio je jedan od retkih trenutaka njegove dekoncentracije, za vođstvo Ramosa od 0:40, koje je on posle 30:40 pretvorio u dugo čekani brejk.

Ipak, u "taj brejku" se Laslo od početka pitao za sve. Poveo je 4:0 i 5:1, nakon čega je bilo jasno da Ramos samo čudom može da produži svoj boravak na Rolan Garosu...

S obzirom na eliminaciju Janka Tipsarevića, naši teniseri su prvi dan takmičenja završili sa skorom 1:1.

Federer lako do 3-0! Rodžer Federer je bez većih problema savladao Lorenca Sonega sa 3-0 u setovima i plasirao se u drugo Rolan Garosa.

Za sat vremena i 43 minuta je švajcarski teniser uspeo da "reši" italijanskog predstavnika sa 3-0 u setovima i to, 6:2, 6:4, 6:4 tako da se prilično lako plasirao u narednu fazu Otvorenog turnira Francuske.

Već u prvom gemu je Federer napravio dva brejka i sasvim jednostavno došao do prednosti od 4-0. U naredna četiri gema, oba tenisera su na najbolji način koristila svoje servise, pa je Federer stigao do prednosti od 1-0.

U drugom setu, videli smo identičan početak. Federer je brzo došao do 4:0, ali je Sonega uspeo da odgovori na dobru igru švajcarskog tenisera i osvoji gem na njegov servis. Drugi set se igrao 38 minuta i Federer je slavio sa 6:4, baš kao i u poslednjem, trećem setu.

Oba tenisera su prilično oprezno počela ovaj treći set, uglavnom su uzimali gemove na svoj servis, a Federer je ispustio dve prilike za brejk, dok je uspeo da iskoristi treću i povede sa 5:4 i onda da na svom servisu zatvori ovaj meč.

U drugom kolu Rolan Garosa, Rodžer Federer će igrati protiv nemačkog tenisera Oskara Otea.

Mladenovićeva i Benčićeva sigurne na startu. Francuska teniserka Kristina Mladenović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad sunarodnicom Fionom Fero u dva seta.

Mladenovićeva je slavila pobedu, po setovima 6:3, 7:6(3).

U prvom setu viđena je zanimljiva situacija i čak šest brejkova u devet gemova. U drugom setu bilo je "samo" četiri brejka.

Kristina je uspela da vrati brejk na 6:5 za protivnicu, a onda u taj-brejku lako dođe do trijumfa.

Belinda Benčić, švajcarska teniserka, nije imala problem da dođe do pobede protiv Francuskinje Džesike Ponše – 6:1, 6:4.

Ponše je u drugom setu imala prednost od 3:1, ali je do kraja tog dela igre osvojila jedan gem i zasluženo doživela poraz.

Mladenovićeva će u narednom kolu igrati protiv Hrvatice Petre Martić, a Benčićeva protiv Nemice Laure Zigemund.

Zigemund je u dva seta pobedila Ruskinju Sofiju Žuk, a istim rezultatom slavile su Marketa Vondrušova protiv Jafan Vang, Kristina Kučova protiv Svetlane Kuznjecove, Katerina Kozlova protiv Bernarde Pere i Karolina Pliškova protiv Medison Brengl.

Ubedljiva pobeda Svitoline protiv Vilijams! Elina Svitolina bila je bolja od Venus Vilijams u prvom kolu Rolan Garosa i savladala je sa 2-0 u setovima.

Deveti nosilac turnira Elina Svitolina savladala je sedmostruku Grend Slem pobednicu Venus Vilijams sa 2-0 (6:3, 6:3) u prvom kolu Rolan Garosa i u narednoj rundi nosiće se sa Katerinom Kozlovom.

Servis je mučio obe teniserke, a Svitolina je pred sam kraj meča imala problema da završi duel pošto je propustila dve meč lopte, ali je sjajnim bekhendom uspela da eliminiše tridesetosmogodišnju amerikanku.

Venus Vilijams nije prošla treće kolo Grend Slema još od 2017. godine kada je igrala u polufinalu US Opena.

Sedmi nosilac Sloan Stivens je posle sat vremena i 33 minuta tenisa eliminisala Misaki Doi sa 2-0 (6:3, 7;6), dok je Sara Soribes Tormo bila bolja od Alison Van Ujtvank posle velike i naporne borbe sa 2-1 u setovima.

Novak može da "odahne" – kolaps Čekinata u prvom kolu! Italijanski teniser Marko Čekinato poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Francuza Nikole Maua sa 3-2 u setovima.

Tridesetsedmogodišnji Mau je uspeo da napravi najveće iznenađenje dana došavši do preokreta posle gubitka od 0-2, posle tri časa i 22 minuta tenisa (2:6, 6:7, 6:4, 6:2, 6:4).

Čekinatu sledi ogroman pad na ATP rang listi, s obzirom da je prošle godine igrao u polufinalu, do kojeg je došao pobedom nad Novakom Đokovićem.

Svi su očekivali rutinsku pobedu 19. tenisera sveta i tako je izgledalo da će biti posle dva seta. Mau je bio dostojan protivnik, ali je bilo 2-0 za Italijana.

U trećem setu Mau je uspeo da dođe u poziciju da servira za set. Čekinato je vratio brejk, ali je Mau novim došao do seta.

Totalni "raspad" igre desio se Italijanu u četvrtom setu i Mau je tada napravio dva brejka, a u odlučujućem, petom, prvi do brejk lopti došao je prošlogodišnji polufinalista.

Nije iskoristio svoje tri brejk lopte u sedmom gemu, a Mau jeste drugu meč loptu na riternu.

U drugoj rundi Rolan Garosa Francuz će igrati protiv boljeg iz duela Hase – Kolšrajber.

U ostalim mečevima, Ugo Delijen je sa 3-0 pobedio Pranješa Gunesvarana, Nišikori istim rezultatom Kventina Halisa, a Cicipas Maksimilijana Marterera.

Čekinato je osetio - lakše je osvajati, nego braniti! Polufinalista Rolan Garosa iz 2018, ove godine je eliminisan prvog dana turnira u Parizu.

Marko Čekinato prošle godine je došao na Rolan Garos kao 72. teniser sveta, od koga se nije očekivalo ništa specijalno.

U prvom kolu je pobedio Rumuna Copila posle drame u petom setu (10:8), a nakon toga srušio nekoliko favorita, zaključno sa Novakom Đokovićem i plasirao se u polufinale (6:3, 7:6, 1:6, 7:6). Tek tu je posle dva izjednačena seta položio oružje pred Dominikom Timom - 5:7, 6:7, 1:6.

Naravno, Italijan je bio najprijatnije iznenađenje turnira, a vrhunski rezultat doneo mu je prodor među 30 najboljih na svetu.

Ove godine je Čekinato ušao u Top 20, zaslužio je status nosioca na grend slem turnirima, pa osetio koliko je delikatno biti favorit u meču na tri dobijena seta.

U prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske trebalo je da rutinski "reši" 37-godišnjeg Nikolu Maua, ali je posle vođstva od 2:0 u setovima doživeo šok - 6:2, 7:6 (8:6), 4:6, 2:6, 4:6!

Francuz, koji je na Vimbldonu 2010. ušao u istoriju, odigravši najduži meč u istoriji grend slem turnira, u sledećem kolu će se sastati sa Filipom Kolšrajberom ili Robinom Haseom.

Mau je inače daleko uspešniji u dublu nego u pojedinačnoj konkurenciji, ali pokazalo se da i takvi igrači mogu da budu "mine" u uvodnim rundama...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar