Кингсли "трофеј" Коман - пехара колико голова!

Ако овако настави, могао би да престигне и Данија Алвеса. . .

Фудбал 26.05.2019 | 18:45
Кингсли "трофеј" Коман - пехара колико голова!
Не постоји трофејнији 22-годишњак од њега!

Кингсли Коман је и седму сезону откако је професионални фудбалер - првак земље у којој игра. Почело је у такмичарске 2012/13 и 2013/14 у Пари сен Жермену, потом је био шампион Италије са Јувентусом, па четврти пут узастопно "влада" Немачком са Бајерном.

Крилни фудбалер очигледно зна да бира средине у којима ће освајати трофеје, или је просто таличан, а не иде му само у домаћим шампионатима...

Коман је у суботу помогао Бајерну да освоји и Куп Немачке, учествовао је голом у победи над Лајпцигом (3:0), тако да је дошао до чак 15 трофеја у каријери!

Занимљиво - толико је укупно дао и лигашких голова за сада.

Французу је то други "ДФБ Покал" до сада, освајао је и "Копа Италију", као и три Суперкупа Немачке, по један Француске и Италије, а уколико настави овим темпом могао би да престигне и рекордера Данија Алвеса, који је подизао чак 42 пехара.

Иако је имао тешку повреду лигамената на почетку сезоне успео је да се врати и забележио је најбоље статистичке податке до сада - 10 голова и седам асистенција у свим такмичењима.

С обзиром да из Бајерна одлазе Рибери и Робен очекује се да би Кингсли Коман могао да добије још већу улогу наредне сезоне, посебно због неколико важних голова ове сезоне, али би конкуренција убрзо могао да му постане и Лирој Сане из Манчестер ситија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар