Kingsli "trofej" Koman - pehara koliko golova!

Ako ovako nastavi, mogao bi da prestigne i Danija Alvesa. . .

Fudbal 26.05.2019 | 18:45
Kingsli "trofej" Koman - pehara koliko golova!
Ne postoji trofejniji 22-godišnjak od njega!

Kingsli Koman je i sedmu sezonu otkako je profesionalni fudbaler - prvak zemlje u kojoj igra. Počelo je u takmičarske 2012/13 i 2013/14 u Pari sen Žermenu, potom je bio šampion Italije sa Juventusom, pa četvrti put uzastopno "vlada" Nemačkom sa Bajernom.

Krilni fudbaler očigledno zna da bira sredine u kojima će osvajati trofeje, ili je prosto taličan, a ne ide mu samo u domaćim šampionatima...

Koman je u subotu pomogao Bajernu da osvoji i Kup Nemačke, učestvovao je golom u pobedi nad Lajpcigom (3:0), tako da je došao do čak 15 trofeja u karijeri!

Zanimljivo - toliko je ukupno dao i ligaških golova za sada.

Francuzu je to drugi "DFB Pokal" do sada, osvajao je i "Kopa Italiju", kao i tri Superkupa Nemačke, po jedan Francuske i Italije, a ukoliko nastavi ovim tempom mogao bi da prestigne i rekordera Danija Alvesa, koji je podizao čak 42 pehara.

Iako je imao tešku povredu ligamenata na početku sezone uspeo je da se vrati i zabeležio je najbolje statističke podatke do sada - 10 golova i sedam asistencija u svim takmičenjima.

S obzirom da iz Bajerna odlaze Riberi i Roben očekuje se da bi Kingsli Koman mogao da dobije još veću ulogu naredne sezone, posebno zbog nekoliko važnih golova ove sezone, ali bi konkurencija ubrzo mogao da mu postane i Liroj Sane iz Mančester sitija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar