Виландер стао у одбрану Ника Кирјоса!

Матс Виландер, тениски стручњак, стао је у одбрану контроверзног аустралијског играча Ника Кирјоса.

Тенис 26.05.2019 | 15:35
Виландер стао у одбрану Ника Кирјоса!
Виландер се осврнуо на дешавања са Мастерса у Риму, где је Кирјос, у другом колу, добио дисквалификацију током трећег сета против Норвежанина Каспера Руда.

Кирјос је тада бацио рекет, столицу и флашицу на терен, те се свађао са судијама и навијачима, пре него што је добио дисквалификацију.

"Слушајте ме... Све док баца столице и ломи рекете јер је поп**део што губи – то је добро за тенис", рекао је Виландер у обраћању новинарима на Ролан Гаросу.

Швеђанин је Кирјоса упоредио са легендарним Џоном Мекинроом.

"То је као са Џоном Мекинроом. Тада нисмо знали да ли је (његово понашање) добро или лоше. Али, очигледно, он се испоставио као један од најбитнијих играча свих времена. Ја једино не могу да поднесем када се не труди (на терену) и жели да буде негде другде", истакао је бивши број 1.

Кирјос је пред почетак Ролан Гароса рекао да је тај турнир сра**е, а онда је, пар дана касније, одустао од такмичења на другом Гренд слему сезоне – због наводне болести.

Виландер каже да контроверзног Аустралијанца колеге воле.

"Остали играчи га воле, али мрзе да губе од њега. Проблем је тај што када он изводи лудорије на терену, то фрустрира противнике. Тиме себи ствара додатан проблем јер играчи не желе себи да допусте да изгубе од неког ко игра на тај начин".

Током турнира у Акапулку Кирјос је савладао Рафаела Надала, да би Шпанац после меча рекао да Ник "не поштује противнике и игру".

"Када се љути на себе онда можете да видите да му је стало. Мислим да је он, дубоко скривено, добар момак", закључио је Матс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар