Болоњин месија Михајловић...

Пренео сам свој менталитет, одужио сам се! Синиша Михајловић је херој Болоње – тим из зоне испадања довео је до десете позиције у Серији А и успут скинуо неколико "скалпова".

Фудбал 26.05.2019 | 17:10
Болоњин месија Михајловић...
Кренуо је од Интеровог, одмах на дебију почетком фебруара, а импресиван препород Болоња је закључила са 3:2 против Наполија у последњем колу.

"Само сам се трудио да пренесем свој менталитет", рекао је Михајловић, "Та уводна победа над Интером је значајно помогла да постанемо тим, почели смо да причамо међусобно на терену, помажемо једни другима и радимо јединствено. То је најлепши део".

Михајловић је преузео крајем јануара тим који је једном ногом био у Серији Б, а сезону је завршио са седам узастопних победа на свом стадиону.

"Ако је опстанак било делимично чудо, онда је ово што смо на крају урадили ремек-дело. Момци заслужују све похвале. Имали смо среће да изборимо добре резултате одмах по мом доласку који су подигли њихово самопоуздање које је наставило да расте. Само сам им рекао да је мој менталитет игра на победу, а не да се избегне пораз. Увек нападање, храброст и подигнута глава".

Михајловић је Болоњу преузео од Филипа Инзагија.

"Пипо их је добро тренирао, били су физички спремни, то није био проблем, али јесте ниво интензитета који сам ја појачао. Бар на на ниво како ја видим фудбал. Појачали смо ритам тренинга што је проузроковало неколико повреда у првим недељама, али после неког времена није била случајност што смо постигли толико голова у другим полувременима како је време пролазило".

На крају је Михајловић добио највећу награду – овације са трибина стадиона "Дал'Ара".

"Сваком тренеру је изузетно драго када навијачи скандирају његово име. Али ја се не заваравам, знам да све зависи од резултата и да су довољна два пораза да све промене", каже Михајловић.

Он, ипак, није поздравио навијаче након велике победе над Наполијем.

"Чак ни када сам освајао трофеје нисам ишао пред навијаче. Једино исправно је да играчи преузму заслуге. Ја им само причам о својим фудбалским идејама, како би желео да тим игра, а они раде остало".

Челници Болоње би волели да Србин буде на кормилу тима и у следећој сезони.

"Лепо су ме овде дочекали. Болоња ме задужила пре десет година и мислим да сам сада вратио тај дуг. Сада ћемо да разговарамо о бројним стварима, неће се све средити за један дан. Нисам желео да причам о томе пре краја сезоне јер смо морали да будемо концентрисани на утакмице. Сада можемо чистог ума о свему да причамо мирно".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар