Bolonjin mesija Mihajlović...

Preneo sam svoj mentalitet, odužio sam se! Siniša Mihajlović je heroj Bolonje – tim iz zone ispadanja doveo je do desete pozicije u Seriji A i usput skinuo nekoliko "skalpova".

Fudbal 26.05.2019 | 17:10
Bolonjin mesija Mihajlović...
Krenuo je od Interovog, odmah na debiju početkom februara, a impresivan preporod Bolonja je zaključila sa 3:2 protiv Napolija u poslednjem kolu.

"Samo sam se trudio da prenesem svoj mentalitet", rekao je Mihajlović, "Ta uvodna pobeda nad Interom je značajno pomogla da postanemo tim, počeli smo da pričamo međusobno na terenu, pomažemo jedni drugima i radimo jedinstveno. To je najlepši deo".

Mihajlović je preuzeo krajem januara tim koji je jednom nogom bio u Seriji B, a sezonu je završio sa sedam uzastopnih pobeda na svom stadionu.

"Ako je opstanak bilo delimično čudo, onda je ovo što smo na kraju uradili remek-delo. Momci zaslužuju sve pohvale. Imali smo sreće da izborimo dobre rezultate odmah po mom dolasku koji su podigli njihovo samopouzdanje koje je nastavilo da raste. Samo sam im rekao da je moj mentalitet igra na pobedu, a ne da se izbegne poraz. Uvek napadanje, hrabrost i podignuta glava".

Mihajlović je Bolonju preuzeo od Filipa Inzagija.

"Pipo ih je dobro trenirao, bili su fizički spremni, to nije bio problem, ali jeste nivo intenziteta koji sam ja pojačao. Bar na na nivo kako ja vidim fudbal. Pojačali smo ritam treninga što je prouzrokovalo nekoliko povreda u prvim nedeljama, ali posle nekog vremena nije bila slučajnost što smo postigli toliko golova u drugim poluvremenima kako je vreme prolazilo".

Na kraju je Mihajlović dobio najveću nagradu – ovacije sa tribina stadiona "Dal'Ara".

"Svakom treneru je izuzetno drago kada navijači skandiraju njegovo ime. Ali ja se ne zavaravam, znam da sve zavisi od rezultata i da su dovoljna dva poraza da sve promene", kaže Mihajlović.

On, ipak, nije pozdravio navijače nakon velike pobede nad Napolijem.

"Čak ni kada sam osvajao trofeje nisam išao pred navijače. Jedino ispravno je da igrači preuzmu zasluge. Ja im samo pričam o svojim fudbalskim idejama, kako bi želeo da tim igra, a oni rade ostalo".

Čelnici Bolonje bi voleli da Srbin bude na kormilu tima i u sledećoj sezoni.

"Lepo su me ovde dočekali. Bolonja me zadužila pre deset godina i mislim da sam sada vratio taj dug. Sada ćemo da razgovaramo o brojnim stvarima, neće se sve srediti za jedan dan. Nisam želeo da pričam o tome pre kraja sezone jer smo morali da budemo koncentrisani na utakmice. Sada možemo čistog uma o svemu da pričamo mirno".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar