Прича: Партизану се све отвара за ЛЕ...!

Пројекција жреба за плеј-офа каже да су црно-бели повлашћени! На Топчидерском брду чекају расплет у Италији (навијају да Аталанта буде шеста), Русији (за ЦСКА пре Спартака), Аустрији (да Рапид не буде победник баража) и Белгији (чекају тријумф Шарлроа), а на крају им као бонус остаје - Арсенал.

Фудбал 26.05.2019 | 16:32
Прича: Партизану се све отвара за ЛЕ...!
Отвара се Партизану пут да буде носилац и у плеј-офу квалификација за Лигу Европе! Цела сезона била је махом суморна за црно-беле, међутим, на крају је ем освојен Куп Србије, ем аутоматски прескочено прво елиминационо коло, а како сад ствари стоје, црно-бели би могли да буду у повлашћеној страни жреба и на последњем степенику пред групне фазе.

Расплет у шампионатима широм Старог континента одговара Парном ваљку, тренутно позиционираном на граничном 13. месту носилаца у баражу за пласман у Лигу Европе. Наравно, под условом да дође до те фазе, што ће му бити олакшано сазнањем да је у другој и трећој рунди „закуцан“ као носилац. Велике су шансе да то буде и у четвртој, јер има клупски коефицијент 18,000, тренутно јачи од конкурената.

Ка повлашећној половини жреба Партизан је погурао суботњи расплет у првенству Швајцарске, Цирих је за два бода остао „кратак“, неће ићи у квалификације и то је повољна околност за српског представника, који ће током недеље чекати вести са других дестинација. А доста тога је реално да му се резултати поклопе и да остане на месту на ком је сад, чак и да напредује.

У питању су четири такмичења, од којих директно може да зависи позиција Партизана.

Најпре – Италија. Из Хумске 1 ће у последњем колу навијати да Аталанта заврши као шеста на табели. Клуб из Бергама је тренутно трећи, са истим бројем бодова као и Интер, међутим, Неразури имају зицер са Емполијем и ако тријумфују улазе у Лигу шампиона. За црно-беле би било идеално да то учине са трећег места, а да се иза Интера створи троугао Аталанте, Милана и Роме (да сви имају једнак број бодова), по чему би Богиња провинције (игра са Сасуолом) пала на шесту позицију и омогућила Београђанима останак у повлашћеном делу жреба.

Кад је у питању Русија, Партизан је директно заинтересован да у последњем колу ЦСКА из Москве (зицер кући са Самаром) престигне Спартака (иде на ноге Орнебургу), ускочи на четврто место и тако се пресели директно у групну фазу Лиге Европе.

Саво Милошевић и његови сарадници помно ће пратити и вести из Белгије. У финалу баража за пласман зу Лигу Европе састају се Шарлроа и Антверпен. Црно-белима „игра“ тријумф Шарлрое, док би другачиј расплет значио малу пометњу. У том случају, услед евентуалне дисквалификације Мехелена као освајача Купа Белгије, због сумње у намештања резултата, тамошњи савез би могао у квалификације за Лигу Еворпе да, осим Антверпена, да гурне и Гент, по коефицијенту бољи клуб од Партизана, па би црно-бели пали једно место.

Пажња Гробара биће умсрена и ка Аустрији, где је остало да се одигра бараж чији ће победник дати последњег учесника квалификација за Лигу Европе. Црно-бели су и те како заинтересовани само да бечки Рапид не ускочи у тај воз.

Генерално гледано, шансе Партизана да остане на садашњој позицији су добре, а чак и кад би расплет био неповољан остала би још једна прилика, да на Топидерском брду у финалу Лиге Евопе навијају за Арсенал. Евентуални тријумф Тобџија над Челсијем донео би црно-белима пробој за чак два места на лествици, јер Арсенал у том случају не би играо Лиге Европе, обезбеђену преко Премијер лиге, пошто тријмф у Бакуу значи проходност ка Лиги шампиона. Његово емсто заузела би прашка Спарта, док би се окористио и ПСВ из Ајндховена, пошто се у пројектованом статусу квалификација за елитни куп, не би пребацио у треће коло квалификација за Лигу Еворпе, већ напредовао до групне фазе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар