Priča: Partizanu se sve otvara za LE...!

Projekcija žreba za plej-ofa kaže da su crno-beli povlašćeni! Na Topčiderskom brdu čekaju rasplet u Italiji (navijaju da Atalanta bude šesta), Rusiji (za CSKA pre Spartaka), Austriji (da Rapid ne bude pobednik baraža) i Belgiji (čekaju trijumf Šarlroa), a na kraju im kao bonus ostaje - Arsenal.

Fudbal 26.05.2019 | 16:32
Priča: Partizanu se sve otvara za LE...!
Otvara se Partizanu put da bude nosilac i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope! Cela sezona bila je mahom sumorna za crno-bele, međutim, na kraju je em osvojen Kup Srbije, em automatski preskočeno prvo eliminaciono kolo, a kako sad stvari stoje, crno-beli bi mogli da budu u povlašćenoj strani žreba i na poslednjem stepeniku pred grupne faze.

Rasplet u šampionatima širom Starog kontinenta odgovara Parnom valjku, trenutno pozicioniranom na graničnom 13. mestu nosilaca u baražu za plasman u Ligu Evrope. Naravno, pod uslovom da dođe do te faze, što će mu biti olakšano saznanjem da je u drugoj i trećoj rundi „zakucan“ kao nosilac. Velike su šanse da to bude i u četvrtoj, jer ima klupski koeficijent 18,000, trenutno jači od konkurenata.

Ka povlašećnoj polovini žreba Partizan je pogurao subotnji rasplet u prvenstvu Švajcarske, Cirih je za dva boda ostao „kratak“, neće ići u kvalifikacije i to je povoljna okolnost za srpskog predstavnika, koji će tokom nedelje čekati vesti sa drugih destinacija. A dosta toga je realno da mu se rezultati poklope i da ostane na mestu na kom je sad, čak i da napreduje.

U pitanju su četiri takmičenja, od kojih direktno može da zavisi pozicija Partizana.

Najpre – Italija. Iz Humske 1 će u poslednjem kolu navijati da Atalanta završi kao šesta na tabeli. Klub iz Bergama je trenutno treći, sa istim brojem bodova kao i Inter, međutim, Nerazuri imaju zicer sa Empolijem i ako trijumfuju ulaze u Ligu šampiona. Za crno-bele bi bilo idealno da to učine sa trećeg mesta, a da se iza Intera stvori trougao Atalante, Milana i Rome (da svi imaju jednak broj bodova), po čemu bi Boginja provincije (igra sa Sasuolom) pala na šestu poziciju i omogućila Beograđanima ostanak u povlašćenom delu žreba.

Kad je u pitanju Rusija, Partizan je direktno zainteresovan da u poslednjem kolu CSKA iz Moskve (zicer kući sa Samarom) prestigne Spartaka (ide na noge Orneburgu), uskoči na četvrto mesto i tako se preseli direktno u grupnu fazu Lige Evrope.

Savo Milošević i njegovi saradnici pomno će pratiti i vesti iz Belgije. U finalu baraža za plasman zu Ligu Evrope sastaju se Šarlroa i Antverpen. Crno-belima „igra“ trijumf Šarlroe, dok bi drugačij rasplet značio malu pometnju. U tom slučaju, usled eventualne diskvalifikacije Mehelena kao osvajača Kupa Belgije, zbog sumnje u nameštanja rezultata, tamošnji savez bi mogao u kvalifikacije za Ligu Evorpe da, osim Antverpena, da gurne i Gent, po koeficijentu bolji klub od Partizana, pa bi crno-beli pali jedno mesto.

Pažnja Grobara biće umsrena i ka Austriji, gde je ostalo da se odigra baraž čiji će pobednik dati poslednjeg učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope. Crno-beli su i te kako zainteresovani samo da bečki Rapid ne uskoči u taj voz.

Generalno gledano, šanse Partizana da ostane na sadašnjoj poziciji su dobre, a čak i kad bi rasplet bio nepovoljan ostala bi još jedna prilika, da na Topiderskom brdu u finalu Lige Evope navijaju za Arsenal. Eventualni trijumf Tobdžija nad Čelsijem doneo bi crno-belima proboj za čak dva mesta na lestvici, jer Arsenal u tom slučaju ne bi igrao Lige Evrope, obezbeđenu preko Premijer lige, pošto trijmf u Bakuu znači prohodnost ka Ligi šampiona. Njegovo emsto zauzela bi praška Sparta, dok bi se okoristio i PSV iz Ajndhovena, pošto se u projektovanom statusu kvalifikacija za elitni kup, ne bi prebacio u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evorpe, već napredovao do grupne faze.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar