Румениге: Ковач остаје тренер Бајерна!

Стигла званична потврда!

Фудбал 26.05.2019 | 17:48
Румениге: Ковач остаје тренер Бајерна!
Бајерн из Минхена има тренера за следећу сезону а његово име је Нико Ковач. Дакле, неће бити никаквих промена, иако су долазиле такве информације које су говориле да ће Ковач због слабог учинка у Европи морати да плати отказом.

Баварци су јуче освојили титулу у Купу Немачке први пут од 2016. године тако што су славили против Лајпцига са 3:0.

О свему је своје мишљење дао Карл Хајнц Румениге и објаснио да Ковач сигурно остаје тренер Бајерна и да то ниједног момента није ни довођено у питање.

"Наравно, Нико остаје тренер. То никада није ни било предмет дискусије", рекао је Румениге и тако отклонио сваку дилему.

Румениге је био тај који је реаговао код поменутих вести и написао кратко да се ради о "новинарског патки".

"Нисмо то никада доводили у питање. Овде се ради о освајању титула, то се рачуна у Бајерну из Минхена. А тренер је одиграо централну улогу у овоме. За нас није било сумњи да ли ће он наставити да буде тренер", рекао је Румениге.

Ковачу је ово друга узастопна круна у Купу јер је прошле године освојио ово такмичење као тренер Ајнтрахта. Наравно, ове сезоне је одвео Бајерн до титуле првака Немачке.

"Јасно је да сам веома срећан. Лајпциг нам је много отежао ствари, није нам давао много простора. Како је време пролазило било нам је лакше. Честитао бих Мануелу Нојеру посебно на његовом сензационалном перформансу", рекао је Ковач.

На крају, изгледа да учинак у Лиги шампиона и шанса Дортмунда да освоји титулу неће оставити трага и да ће Ковач и наредне сезоне бити тренер баварског великана. Па следеће сезоне у нови напад на Лигу шампиона, само са значајно измењеним тимом. Већ су стили Лукас Ернандез и Бенжамен Павар, а клуб ради интензивно на довођењу Родрија, Лироја Санеа и Тима Вернера.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар