Rumenige: Kovač ostaje trener Bajerna!

Stigla zvanična potvrda!

Fudbal 26.05.2019 | 17:48
Rumenige: Kovač ostaje trener Bajerna!
Bajern iz Minhena ima trenera za sledeću sezonu a njegovo ime je Niko Kovač. Dakle, neće biti nikakvih promena, iako su dolazile takve informacije koje su govorile da će Kovač zbog slabog učinka u Evropi morati da plati otkazom.

Bavarci su juče osvojili titulu u Kupu Nemačke prvi put od 2016. godine tako što su slavili protiv Lajpciga sa 3:0.

O svemu je svoje mišljenje dao Karl Hajnc Rumenige i objasnio da Kovač sigurno ostaje trener Bajerna i da to nijednog momenta nije ni dovođeno u pitanje.

"Naravno, Niko ostaje trener. To nikada nije ni bilo predmet diskusije", rekao je Rumenige i tako otklonio svaku dilemu.

Rumenige je bio taj koji je reagovao kod pomenutih vesti i napisao kratko da se radi o "novinarskog patki".

"Nismo to nikada dovodili u pitanje. Ovde se radi o osvajanju titula, to se računa u Bajernu iz Minhena. A trener je odigrao centralnu ulogu u ovome. Za nas nije bilo sumnji da li će on nastaviti da bude trener", rekao je Rumenige.

Kovaču je ovo druga uzastopna kruna u Kupu jer je prošle godine osvojio ovo takmičenje kao trener Ajntrahta. Naravno, ove sezone je odveo Bajern do titule prvaka Nemačke.

"Jasno je da sam veoma srećan. Lajpcig nam je mnogo otežao stvari, nije nam davao mnogo prostora. Kako je vreme prolazilo bilo nam je lakše. Čestitao bih Manuelu Nojeru posebno na njegovom senzacionalnom performansu", rekao je Kovač.

Na kraju, izgleda da učinak u Ligi šampiona i šansa Dortmunda da osvoji titulu neće ostaviti traga i da će Kovač i naredne sezone biti trener bavarskog velikana. Pa sledeće sezone u novi napad na Ligu šampiona, samo sa značajno izmenjenim timom. Već su stili Lukas Ernandez i Benžamen Pavar, a klub radi intenzivno na dovođenju Rodrija, Liroja Sanea i Tima Vernera.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar