Рамадани отишао по Сарија - ствара се нови Јуве!

Челсијевог тренера у Торину чека 18. 000. 000! Италијански медији већ се баве тиме ко би могао да следеће сезоне заигра за Стару даму.

Фудбал 26.05.2019 | 17:29
Рамадани отишао по Сарија - ствара се нови Јуве!
Вест се појавила некако стидљиво. Нико није могао да поверује да ће Јувентус – фабрички клуб у коме је самор резултат битан – направити тако радикалан заокрет и довести уметника који умире за лепотом, али нема ниједан трофеј да потврди тезу да естетика и бизнис иду руку под руку. Али само недељу дана касније чини се извесним: Маурицио Сари биће нови тренер Јувентуса, пошто су и Маурцио Покетино и још много раније Пеп Гвардиола одјавили Јувентус рекавши да им се не мрда из Тотенхема, односно Манчестер Ситија.

Та два отказа нагнала су све италијанске медије, штампане и ТВ станице, да известе дана да је Сари на прагу Старе даме, мада се као аутсајдери и даље помињу Лацијев Симоне Инзаги и Болоњин Синиша Михајловић, али са мршавим шансама.

Не ипак без било каквих шанси. Торински Тутоспорт пише да је једина препрека Саријевом доласку у Јуве Марина Грановскаја, десна рука Романа Абрамовича, која је свесна да овакво отимање шефа струке после само годину дана на Стамфорду не би помогло Челсијевом угледу па планира да Италијанима отежа посао, мада не и да га сасвим заустави. Вероватно ће Јуве платити неко ситно обештећење, око 5.000.000 ева, Сари ће се наравно одрећи плата и Челси ће попустити. За Лондон је наводно већ кренуо Фали Рамадани, кога је Јувентус шампион Серије А овластио да помогне у преговорима са Челсијем. Рамадани је уосталом имао кључну улогу и када је Челси прошлог лета доводио Сарија из Наполија.

Тад је Рамадани успео да му уговори повишицу са 1.400.000 евра колико је годишње примао у Напуљу на 3.500.000 у Челсију. Сада Сари од Јувентуса тражи 6.000.000 по сезони, а биће му понуђен уговор на три године. Додуше, тек кад се следеће среде одигра финале Лиге Европе између Челсија и Арсенала.

То ипак не спречава италијанске медије да се баве питањем Јувентусовог изгледа у наредној сезони. Неки шаблони већ се могу уочити. Прво, сви су сагласни да Пауло Дибала неће отићи јер ужива велики углед код Сарија, који обожава технички надарене играче. Из истог разлога остаће и Миралем Пјанић, још један Рамаданијев клијент, иако се спекулисало да је и он незадовољан код Макса Алегрија и да жели да иде. Костур неког новог Јувентуса чиниће и Данијеле Ругани (знају се још из Емполија, безброј пута је Сари хтео да га доведе у Наполи) и Федерико Бернардески, док многи медији пишу да ће Сари сигурно вратити и Гонзала Игуаина, који је прошле сезоне у Милану, а ове у Челсију играо на позајмици.

Кад су у питању класична појачања, Тутоспорт наводи да би Јуве могао да проба да врати Пола Погбу, то му је тачније прва жеља, али како то баш није тако лако изводљиво из Лација би могао да стигне Сергеј Милинковић Савић као опција Б. Исти извор наводи и да би Челси могао да затражи од Јувентуса да са Саријем у пакету доведе и Жоржиња.

Чини се, биће Јуве много лепши за ко наредне сезоне. Само што то не значи да ће бити и једнако успешан.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар