Ramadani otišao po Sarija - stvara se novi Juve!

Čelsijevog trenera u Torinu čeka 18. 000. 000! Italijanski mediji već se bave time ko bi mogao da sledeće sezone zaigra za Staru damu.

Fudbal 26.05.2019 | 17:29
Ramadani otišao po Sarija - stvara se novi Juve!
Vest se pojavila nekako stidljivo. Niko nije mogao da poveruje da će Juventus – fabrički klub u kome je samor rezultat bitan – napraviti tako radikalan zaokret i dovesti umetnika koji umire za lepotom, ali nema nijedan trofej da potvrdi tezu da estetika i biznis idu ruku pod ruku. Ali samo nedelju dana kasnije čini se izvesnim: Mauricio Sari biće novi trener Juventusa, pošto su i Maurcio Poketino i još mnogo ranije Pep Gvardiola odjavili Juventus rekavši da im se ne mrda iz Totenhema, odnosno Mančester Sitija.

Ta dva otkaza nagnala su sve italijanske medije, štampane i TV stanice, da izveste dana da je Sari na pragu Stare dame, mada se kao autsajderi i dalje pominju Lacijev Simone Inzagi i Bolonjin Siniša Mihajlović, ali sa mršavim šansama.

Ne ipak bez bilo kakvih šansi. Torinski Tutosport piše da je jedina prepreka Sarijevom dolasku u Juve Marina Granovskaja, desna ruka Romana Abramoviča, koja je svesna da ovakvo otimanje šefa struke posle samo godinu dana na Stamfordu ne bi pomoglo Čelsijevom ugledu pa planira da Italijanima oteža posao, mada ne i da ga sasvim zaustavi. Verovatno će Juve platiti neko sitno obeštećenje, oko 5.000.000 eva, Sari će se naravno odreći plata i Čelsi će popustiti. Za London je navodno već krenuo Fali Ramadani, koga je Juventus šampion Serije A ovlastio da pomogne u pregovorima sa Čelsijem. Ramadani je uostalom imao ključnu ulogu i kada je Čelsi prošlog leta dovodio Sarija iz Napolija.

Tad je Ramadani uspeo da mu ugovori povišicu sa 1.400.000 evra koliko je godišnje primao u Napulju na 3.500.000 u Čelsiju. Sada Sari od Juventusa traži 6.000.000 po sezoni, a biće mu ponuđen ugovor na tri godine. Doduše, tek kad se sledeće srede odigra finale Lige Evrope između Čelsija i Arsenala.

To ipak ne sprečava italijanske medije da se bave pitanjem Juventusovog izgleda u narednoj sezoni. Neki šabloni već se mogu uočiti. Prvo, svi su saglasni da Paulo Dibala neće otići jer uživa veliki ugled kod Sarija, koji obožava tehnički nadarene igrače. Iz istog razloga ostaće i Miralem Pjanić, još jedan Ramadanijev klijent, iako se spekulisalo da je i on nezadovoljan kod Maksa Alegrija i da želi da ide. Kostur nekog novog Juventusa činiće i Danijele Rugani (znaju se još iz Empolija, bezbroj puta je Sari hteo da ga dovede u Napoli) i Federiko Bernardeski, dok mnogi mediji pišu da će Sari sigurno vratiti i Gonzala Iguaina, koji je prošle sezone u Milanu, a ove u Čelsiju igrao na pozajmici.

Kad su u pitanju klasična pojačanja, Tutosport navodi da bi Juve mogao da proba da vrati Pola Pogbu, to mu je tačnije prva želja, ali kako to baš nije tako lako izvodljivo iz Lacija bi mogao da stigne Sergej Milinković Savić kao opcija B. Isti izvor navodi i da bi Čelsi mogao da zatraži od Juventusa da sa Sarijem u paketu dovede i Žoržinja.

Čini se, biće Juve mnogo lepši za ko naredne sezone. Samo što to ne znači da će biti i jednako uspešan.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar