Моћни Ленард и историјско финале Торонта!

Историја у Канади: Торонто у првом НБА финалу! Репторси на свом терену савладали Милвоки у шестом мечу финалне серије Источне конференције и први пут бориће се за шампионски прстен најјаче лиге на свету.  Познат је најбољи клуб Источне конференције. . .

Кошарка 26.05.2019 | 13:22
Моћни Ленард и историјско финале Торонта!
Торонто Репторси исписали су нову страницу у историји франшизе, јер су први пут изборили велико финале НБА лиге.

Тим из Канаде славио је пред својом публиком у шестом мечу финалне серије Истока против Милвокија резултатом 100:94 (18:31, 25:19, 28:26, 29:18) и обезбедио коначну победу резултатом 4:2.

Торонто је направио успех за памћење, будући да је после 0:2 у дуелу са Милвокијем преокренуо серију у своју корист остваривши четири тријумфа у низу.

Након брејка у петом мечу, финални ударац Баксима задали су пред домаћом публиком највише захваљујући Ленарду Каваију, који је завршио дуел са учинком од 27 поена (шут из игре 9/22, шут за три 1/8, слободна бацања 8/11), 17 скокова, седам асистенција, шест изгубљених, уз две украдене лопте и две блокаде.

Гости су успели сјајно да повуку меч и у првој четвртини да наметну свој ритам, након чега су Репторси у наставку дуго јурили прикључак. Тек почетком последњег квартала успели су да "сломе" ривала и потом очувају предност до краја утакмице.

Уз Ленарда истакли су се и Паскал Сиакам са 18 погодака, Кајли Лаури постигао је 17 поена, уз пет скокова и осам асистенција, док је Фред Ванвлит завршио дуел са 14 поена, од чега је убацио четири тројке из пет покушаја.

Код Милвокија најефикаснији је био Јанис Адетокумбо са 21 поеном и 11 ухваћених лопти, а пратили су га Брук Лопез са 18 поена и девет скокова, и Крис Мидлтон који је уписао 14 погодака.

"Веровали смо и када је било минус 15. Много смо радили све док нисмо успели", рекао је Ленард после историјског успеха и напоменуо да је екипа после лошег старта серије у наставку, пре свега, играла агресивније у одбрани што им је донело резултат.

Торонто ће се за шампионски прстен НБА лиге борити са актуелним шампионима Голден Стејт Вориорсима, који су избацили Портланд.

Финална серија стартује у ноћи између четвртка и петка, игра се на четири победе, а прва два меча биће одржана у Торонту.



Голден Стејт Вориорси добили су такмаца у финалу НБА лиге, а то ће бити Торонто који се први пут у историји франшизе пласирао у велико финале. И то је учинио тако што је надиграо Милвоки код куће са 100:94. Канадски тим је тако славио са 4:2 у серији, а ту исту серију је започео тако што је изгубио прве две утакмице.

Кавај Ленард је постигао 27 поена на овом мечу, имао је чак 17 скокова и седам асистенција, а да не поминемо одбрану. Био је најбољи појединац меча и најзаслужнији за пролазак Репторса у велико финале. Иначе на паркету је провео 41 и по минут.

То у исто време значи да ће финале Евролиге први пут путовати ван САД-а када ће у првој утакмици Репторси дочекати Вориорсе. Репторсима није ишло баш као по лоју против Милвокија, имали су и 15 поена заостатка, али су успели да преокрену и дођу до историјског успеха. Бакси су водили са 38:23 у раном делу друге четвртине, али то им није било довољно.

Чак је Милвоки водио и на старту последње четвртине, али је онда Торонто упалио турбине, решио шести меч у своју корист на крилима Ленарда и Сијакама и стигао до великог резултата.

Торонто је направио прави потез довођењем Ленарда, а председник клуба Масаи Ујири је истакао да је с ради о најбољем играчу НБА лиге.



Репторси су добро шутирали за три поена, дали су 12 тројки из 27 покушаја укључујући четири из осам покушаја у последњој деоници. Имали су серију 26-3 крајем треће и почетком четврте деонице и ту је меч преломљен.

Паскал Сијакам је меч завршио са 18 поена и четири скока, Кајл Лаури је додао 17 поена, пет скокова и осам асистенција, док је Фред Вавлет додао 14 поена.

Код Милвокија се највише истакао Јанис Адетокунбо са 21 поеном, 11 скокова, четири асистенције, две украдене лопте и три блокаде. Брук Лопез је додао 18 поена, Крис Мидлтон 14, Ерсан Иљасова 13, а по 10 су додали Малком Брогдон и Џорџ Хил.

Торонто ће имати предност домаћег парткета против Голден Стејта, већ су Репторси отишли даље него што им се предвиђало, а на крају их чека највећа препрека. (Не)могућа мисија.

НБА, ПЛЕЈ-ОФ

Торонто - Милвоки 100:94
/Ленард 27 - Адетокунбо 21/



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар