Лука Јовић уплашио Реал!

Леже ми Премијер лига и Серија А! Челси и Интер променили мишљење српског нападача? Јовића зову Барса и Реал: "Можда Енглеска, Италија?" Српски нападач индиректно послао поруку клубовима из Премијер лиге и Калча да крену по њега. . .

Фудбал 26.05.2019 | 14:38
Лука Јовић уплашио Реал!
Чинило се да је све готово, али последњих дана на Пиринејима су почели да се појављују извештаји по којима је Реал почео да се премишља око довођења Луке Јовића, не зато што је квалитет споран, већ зато што цена посла сваким даном постаје све већа. А данас, још једна околност која ће унети додатну конфузију у Краљевски клуб. У изјави за угледни Велт ам Зонтаг (WАЗ) Јовић открива да су му после утакмица са Челсијем и Интером постале јако занимљиве опције да каријеру настави у Премијер лиги или Серији А.

Можда не баш у тим клубовима, мада су се, ако већ говоримо о Енглезима и Италијанима, само Челси и Интер и помињали у вези са 21-годишњим голгетером. Истина, некако стидљиво, јер поред ала какве су Реал, Барселона, Бајерн и Пари Сен Жермен – а они су били најзаступљенији у медијима кад се говорило о куповини Јовића из франкфуртског Ајнтрахта – Челси и Интер нису ни могли да буду превише грлати.

Али, шансе су им преко ноћи напрасно порасле

“После искуства у Лиги Европе, рекао бих да мом стилу фудбала више одговарају неке друге лиге у Европи. Бундеслига је веома захтевна, али против Челсија или Интера лично сам имао осећај да бих могао да будем још бољи него у Премијер лиги или Серији А. Начин на који ти тимови играју ми више одговара, а једва чекам да се упоедим са најбољима на свету. Једна ствар је сигурна: желим да успем“, рекао је Јовић за WАЗ.

Мудро, Јовић није у узео у уста ни Реал ни Примеру, па нам остаје да видимо да ли му се заиста не иде на стадион “Сантјаго Бернабеу“ или само на наговор заступника тврди пазар. А можда има и једног и другог? На крају крајева, Челсију је у два полуфинала стрпао два гола, а Интеру раније један.

Нећемо погрешити ако кажемо да је Лука Јовић тренутно један од најтраженијих фудбалера у Европи, а да Франкфурт може да "тврди пазар" док не дође понуда којој не могу да кажу не.

За нову средину питаће се наравно и српски нападач, стрелац 27 голова у свим такмичењима за Ајнтрахт ове сезоне, а нема потребе наглашавати колико погрешан одабир може да успори или чак заустави његов фудбалски развој који је тренутно на врхунцу.

Марко Пантелић га је саветовао да остане у Франкфурту, али по свему судећи је време за промену средине, само који од великих клубова?

У почетку је најконкретнија била Барселона, потом се Реал Мадрид укључио у причу и према неким информацијама из Шпаније договорио је трансфер Јовића, да би се последњих дана све више причало о томе да су "изашли из приче" јер је Франкфурт много тражио...

То значи да је трансфер сага о Луки Јовићу на почетку, а до сада нисмо могли да чујемо - шта је то што он жели од наредне сезоне?

Прошле јесени, док је играо за младу репрезентацију Србије, истакао је да му уопште не смета што је у "орлићима" пошто је за њега најважније да игра фудбал, тако да то можда буде један од најважнијих услова и приликом промене клупских боја...

Јасно је да би у Барселони морао да сачека да Луис Суарез одступи од свог фудбала, у Реал Мадриду није загарантовано место поред Карима Бенземе. 

"Из мог искуства у Лиги Европе, рекао бих да ми неке друге европске лиге боље 'леже' када је у питању стил фудбала", рекао је Јовић одлучно за немачки "Wелт ам Соннтаг".

"Бундес лига је физички изузетно захтевна, али после утакмица са Челсијем и Интером у Лиги Европе, лично сам имао осећај да бих могао још боље да се снађем у Премијер лиги или Серији А".

То је била индиректна порука клубовима из Енглеске и Италије да крену по њега у овом прелазном року, а судећи по новцу којим располажу то су најбољи тимови са Острва, минус Челси који има забрану трансфера, односно Јувентус који се до сада није спомињао као опција.

"Чини ми се да више одговара како играју тимови у тим земљама".

И даље није искључено да Лука Јовић остане у Франкфурту, што је поручио и директор Фреди Бобић који је и довео српског нападача из Бенфике када тамо нико није веровао у њега, али утисак је да је момку из Бијељине до промене средине после две године у Немачкој.

"Једва чекам да се поредим са најбољим играчима света. Само је једно сигурно: желим да направим добру каријеру", закључио је млади нападач.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар