Luka Jović uplašio Real!

Leže mi Premijer liga i Serija A! Čelsi i Inter promenili mišljenje srpskog napadača? Jovića zovu Barsa i Real: "Možda Engleska, Italija?" Srpski napadač indirektno poslao poruku klubovima iz Premijer lige i Kalča da krenu po njega. . .

Fudbal 26.05.2019 | 14:38
Luka Jović uplašio Real!
Činilo se da je sve gotovo, ali poslednjih dana na Pirinejima su počeli da se pojavljuju izveštaji po kojima je Real počeo da se premišlja oko dovođenja Luke Jovića, ne zato što je kvalitet sporan, već zato što cena posla svakim danom postaje sve veća. A danas, još jedna okolnost koja će uneti dodatnu konfuziju u Kraljevski klub. U izjavi za ugledni Velt am Zontag (WAZ) Jović otkriva da su mu posle utakmica sa Čelsijem i Interom postale jako zanimljive opcije da karijeru nastavi u Premijer ligi ili Seriji A.

Možda ne baš u tim klubovima, mada su se, ako već govorimo o Englezima i Italijanima, samo Čelsi i Inter i pominjali u vezi sa 21-godišnjim golgeterom. Istina, nekako stidljivo, jer pored ala kakve su Real, Barselona, Bajern i Pari Sen Žermen – a oni su bili najzastupljeniji u medijima kad se govorilo o kupovini Jovića iz frankfurtskog Ajntrahta – Čelsi i Inter nisu ni mogli da budu previše grlati.

Ali, šanse su im preko noći naprasno porasle

“Posle iskustva u Ligi Evrope, rekao bih da mom stilu fudbala više odgovaraju neke druge lige u Evropi. Bundesliga je veoma zahtevna, ali protiv Čelsija ili Intera lično sam imao osećaj da bih mogao da budem još bolji nego u Premijer ligi ili Seriji A. Način na koji ti timovi igraju mi više odgovara, a jedva čekam da se upoedim sa najboljima na svetu. Jedna stvar je sigurna: želim da uspem“, rekao je Jović za WAZ.

Mudro, Jović nije u uzeo u usta ni Real ni Primeru, pa nam ostaje da vidimo da li mu se zaista ne ide na stadion “Santjago Bernabeu“ ili samo na nagovor zastupnika tvrdi pazar. A možda ima i jednog i drugog? Na kraju krajeva, Čelsiju je u dva polufinala strpao dva gola, a Interu ranije jedan.

Nećemo pogrešiti ako kažemo da je Luka Jović trenutno jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi, a da Frankfurt može da "tvrdi pazar" dok ne dođe ponuda kojoj ne mogu da kažu ne.

Za novu sredinu pitaće se naravno i srpski napadač, strelac 27 golova u svim takmičenjima za Ajntraht ove sezone, a nema potrebe naglašavati koliko pogrešan odabir može da uspori ili čak zaustavi njegov fudbalski razvoj koji je trenutno na vrhuncu.

Marko Pantelić ga je savetovao da ostane u Frankfurtu, ali po svemu sudeći je vreme za promenu sredine, samo koji od velikih klubova?

U početku je najkonkretnija bila Barselona, potom se Real Madrid uključio u priču i prema nekim informacijama iz Španije dogovorio je transfer Jovića, da bi se poslednjih dana sve više pričalo o tome da su "izašli iz priče" jer je Frankfurt mnogo tražio...

To znači da je transfer saga o Luki Joviću na početku, a do sada nismo mogli da čujemo - šta je to što on želi od naredne sezone?

Prošle jeseni, dok je igrao za mladu reprezentaciju Srbije, istakao je da mu uopšte ne smeta što je u "orlićima" pošto je za njega najvažnije da igra fudbal, tako da to možda bude jedan od najvažnijih uslova i prilikom promene klupskih boja...

Jasno je da bi u Barseloni morao da sačeka da Luis Suarez odstupi od svog fudbala, u Real Madridu nije zagarantovano mesto pored Karima Benzeme. 

"Iz mog iskustva u Ligi Evrope, rekao bih da mi neke druge evropske lige bolje 'leže' kada je u pitanju stil fudbala", rekao je Jović odlučno za nemački "Welt am Sonntag".

"Bundes liga je fizički izuzetno zahtevna, ali posle utakmica sa Čelsijem i Interom u Ligi Evrope, lično sam imao osećaj da bih mogao još bolje da se snađem u Premijer ligi ili Seriji A".

To je bila indirektna poruka klubovima iz Engleske i Italije da krenu po njega u ovom prelaznom roku, a sudeći po novcu kojim raspolažu to su najbolji timovi sa Ostrva, minus Čelsi koji ima zabranu transfera, odnosno Juventus koji se do sada nije spominjao kao opcija.

"Čini mi se da više odgovara kako igraju timovi u tim zemljama".

I dalje nije isključeno da Luka Jović ostane u Frankfurtu, što je poručio i direktor Fredi Bobić koji je i doveo srpskog napadača iz Benfike kada tamo niko nije verovao u njega, ali utisak je da je momku iz Bijeljine do promene sredine posle dve godine u Nemačkoj.

"Jedva čekam da se poredim sa najboljim igračima sveta. Samo je jedno sigurno: želim da napravim dobru karijeru", zaključio je mladi napadač.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar