Будућност: Остаћемо у лиги под једним условом!

Подгоричани се огласили саопштењем после седнице Скупштине АБА лиге.

Кошарка 26.05.2019 | 11:09
Будућност: Остаћемо у лиги под једним условом!
Председник Будућности Драган Бокан први је у петак напустио седницу Скупштине АБА лигејер је због пословних обавеза морао да се врати из Бањалуке у Подгорицу.

Претходно, он је заједно са председником Црвене звезде мтс Небојшом Човићем кажњен и мораће да плати 10.000 евра због својих изјава након финалне серије АБА лиге, која је обиловала инцидентима на теренима оба учесника.

Први човек АБА лиге ј.т.д. Игор Додик рекао је да је седница протекла у конструктивном тону, а једна од конкретних одлука је да је "цех" за дешавања у финишу сезоне платио менаџмент регионалног такмичења, јер су разрешени спортски директор Жарко Чабаркапа и директор Крешимир Новосел.

Дан касније, КК Будућност је објавио саопштење и у њему истакао да ће остати у лиги "само ако њен примарни циљ буде кошарка". 

Поруку из Подгорице објављујемо у целости:

"Након јучерашње скупштине АБА лиге одржане у Бања Луци, Будућност Воли се захваљује господину Игору Додику, председнику Лиге, на одличној организацији и техничкој подршци свим представницима клубова, који су се јуче окупили у поменутом граду.

Скупштина је протекла у најбољем реду, велика већина присутних је у потпуности схватила ситуацију у којој се налази АБА лига, на шта смо ми из Будућност Волија у претходном периоду недвосмислено указали.

Донесене су одлуке које су за Будућност Воли веома битне - није прихваћен извештај такмичарске сезоне 2018/19 и досадашњи менаџмент више неће водити Лигу.

Погрешни потези у финалу АБА лиге, а посебно у петој утакмици, резултирали су одласком менаџмента, што показује спремност клубова да предузму озбиљне кораке како се ситуација до које је дошло приликом финалне серије никада више не понови.

Оно што нам свима предстоји је постављање системског функционисања АБА лиге. Сматрамо да као и приликом оснивања, све структуре свих клубова треба да дају допринос и да се укључе сви потребни механизми како би АБА лига функционисала на највишем нивоу. 

Будућност Воли осуђује све немиле сцене које су обележиле финалну серију АБА лиге. Нас интересује само кошарка и бићемо део АБА Лиге искључиво под условом да је једини приоритет и циљ - кошарка".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар