Budućnost: Ostaćemo u ligi pod jednim uslovom!

Podgoričani se oglasili saopštenjem posle sednice Skupštine ABA lige.

Košarka 26.05.2019 | 11:09
Budućnost: Ostaćemo u ligi pod jednim uslovom!
Predsednik Budućnosti Dragan Bokan prvi je u petak napustio sednicu Skupštine ABA ligejer je zbog poslovnih obaveza morao da se vrati iz Banjaluke u Podgoricu.

Prethodno, on je zajedno sa predsednikom Crvene zvezde mts Nebojšom Čovićem kažnjen i moraće da plati 10.000 evra zbog svojih izjava nakon finalne serije ABA lige, koja je obilovala incidentima na terenima oba učesnika.

Prvi čovek ABA lige j.t.d. Igor Dodik rekao je da je sednica protekla u konstruktivnom tonu, a jedna od konkretnih odluka je da je "ceh" za dešavanja u finišu sezone platio menadžment regionalnog takmičenja, jer su razrešeni sportski direktor Žarko Čabarkapa i direktor Krešimir Novosel.

Dan kasnije, KK Budućnost je objavio saopštenje i u njemu istakao da će ostati u ligi "samo ako njen primarni cilj bude košarka". 

Poruku iz Podgorice objavljujemo u celosti:

"Nakon jučerašnje skupštine ABA lige održane u Banja Luci, Budućnost Voli se zahvaljuje gospodinu Igoru Dodiku, predsedniku Lige, na odličnoj organizaciji i tehničkoj podršci svim predstavnicima klubova, koji su se juče okupili u pomenutom gradu.

Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnost Volija u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali.

Donesene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne - nije prihvaćen izveštaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi Ligu.

Pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali su odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da preduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi.

Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou. 

Budućnost Voli osuđuje sve nemile scene koje su obeležile finalnu seriju ABA lige. Nas interesuje samo košarka i bićemo deo ABA Lige isključivo pod uslovom da je jedini prioritet i cilj - košarka".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar