Сари је пристао - још финале, па преузима Јувентус!

Према информацијама из Италије, менаџер Челсија вратиће се у Серију А. И то на клупу шампиона.

Фудбал 26.05.2019 | 10:32
Сари је пристао - још финале, па преузима Јувентус!
Пре два дана, Маурицио Сари (60) изричито је рекао да је менаџер Челсија и да нема споразум ни са једним другим клубом.

Ове суботе, док Италијан припрема екипу за финале Лиге Европе против Арсенала (среда, 29. мај), са Апенинског полуострва стиже информација да Сари нема споразум, али има договор да преузме Јувентус!

Према писању портала "СНАИ Спортнеwс", италијански стручњак потписаће уговор са шампионом Италије чим се растане са Челсијем, који не гори од жеље да га задржи и следеће сезоне.

"Никакво саопштење неће бити објављено пре следећег четвртка, првог дана после финала Лиге Европе", порука је познатог новинара Танкредија Палмерија.

"Јувентусов директор Фабио Паратићи био је претходних дана у Лондону, где је причао са агентом Френком Тримболијем, да би заједно направили Саријеву 'излазну стратегију', којом би напустио клуб. Не зато што су Челсију одлучни да га задрже, јер нису, већ зато што ће италијански менаџер покушати да нађе решење за договор са Абрамовичем. Ако не буде договора, искусном стручњаку ће једини излаз бити да поднесе оставку, којом би изгубио сав гарантовани новац за следеће две сезоне", објашњено је.

Са друге стране, Сари је наводно већ договорио трогодишњи уговор са Јувентусом, "тежак" седам милиона евра.

Чекајући поврду ове "трансфер бомбе", интересантно је подсетити се да ниједан тим није био близу прекида Јувентусове осмогодишње доминације Серијом а као Саријев Наполи. 

После чувених 0:1 у Торину, у априлу прошле године Наполитанци су били лидери Серије А, са бодом предности у односу на Јуве, али су потом пали под притиском и већ у следећем колу изгубили у Фиренци, па ремизирали са Торином...

И ове сезоне, Наполи је уз много мању драму завршио као вицешампион Италије. Биће занимљиво видети како ће од лета на југу дочекати Сарија као тренера омраженог ривала...

У оквиру ове вести, Палмери је открио и да је Пеп Гвардиола трећи и последњи пут изговорио "НЕ" на понуду да преузме Јувентус. Уз објашњење да није било преговора Торинеза и Шпанца, Италијан је објаснио да је Јувентус покушавао и покушавао, али да та опција заправо ни у једном тренутку није постала реална.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар