ПЛ БиХ: Побједа Радника за крај, реми Звијезде 09! И још...

Реми на Билином пољу, Жељо се распуцао! Сарајевски Жељезничар завршио сезону убједљивом побједом против Тузла ситија, Челик и Широки Бријег подијелили бодове на Билином пољу.

Фудбал 25.05.2019 | 23:35
ПЛ БиХ: Побједа Радника за крај, реми Звијезде 09! И још...
Фудбалери Жељезничара разочарали су своје навијаче на опроштају од Грбавице у прошлом колу када су поражени од Челика 4:2, али су сезону ипак завршити побједом.

Жељезничар је у посљедњем колу Премијер лиге БИХ савладао Тузла сити 3:0 у гостима и донекле поправио утисак на затварању сезоне.

"Плави“ са Грбавице све су ријешили у првом полувремену, у којем су постигли сва три гола.

Мрежу гостију у 22. минуту начео је Сулејман Крпић својим 16. голом у сезони, послије одличне асистенције Зеца. Крпић је тако дефинитивно  обезбиједио титулу најбољег стријелца Премијер лиге БиХ.

На 2:0 повисио је Хајдаревић у 31. минуту, а си овога пута већи дио посла обавио је Зец, који је у 44. минуту крунисао сјајну партију поготком за коначних 3:0.

Жељезничар је завршио сезону на четвртој позицији, али је упитно да ли ће играти квалификације за Лигу Европе, јер није добио лиценцу за евро-такмичења. Другостепена комисија одгодила је своју одлуку до понедјељка, када ће она коначно бити саопштена.

Челик и Широки Бријег ремизирали су 1:1 на Билином пољу у вјероватно опроштајној утакмици Чихата Арслана.

Већ послије 23 секунде Широки је могао да поведе, али је шут Петровића одбранио Павловић.

Ипак, већ у осмом минуту гости су стигли до предности. Расположени Квесић пробио је по лијевој страни и убацио за Станића који постиже погодак.

Челик је изједначио у 20. Минуту, послије сличне акције на другој страни. Овога пута Пецељ је асистирао, а Дилавер главом постигао свој десети гол у сезони.

И једни и други имали су још неколико добрих прилика, од којих треба издвојити покушаје главом Окића у 61. И Јурића у 67. минуту али су још једном Зломислић и Павловић били сигурни.

Тренер Челика Чихат Арслан у изјави за БХТ послије утакмице најавио је да ће неки други тренер водити Челик у наредној сезони, чиме се практично опростио од Зеничана.

Радник је уписао минималну побједу против Слободе којом је задржао пету позицију, а шампион Сарајево је славио у гостима код ГОШК-а 2:0.

Распоред сусрета 33. кола:

Тузла сити – Жељезничар 0:3 (0:3)
ГОШК – Сарајево 0:2 (0:1)
Радник – Слобода 1:0 
Младост – Крупа 3:1 (1:0)
Челик - Широки Бријег 1:1 (1:1)
Звијезда 09 – Зрињски 0:0

КОНАЧНА ТАБЕЛА: Сарајево 70, Зрињски 65, Широки Бријег 54, Жељезничар 50, Радник 44, Младост 43, Челик 43, Слобода 38, Звијезда 09 38, Тузла сити 36, Крупа 33, ГОШК 23.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар