Деби Федерера у недјељу на РГ након четири године!

На отварању другог гред слема сезоне играју и Јоровићева, Типсаревић и Ђере. . .

Тенис 25.05.2019 | 14:11
Деби Федерера у недјељу на РГ након четири године!
Дан је остао до почетка другог гренд слема сезоне, тоико чеканог Ролан Гароса. Истина, париски гренд слем је већ почео с радом, пошто су претходних дана игране квалификације, али сада креће оно право!

Организатори су синоћ обнародовали распоред првог дана такмичења у главном жребу у којем је звезда Роџер Федерер. Швајцарац се вратио у Париз након четири године и сви једва чекају, па и он да у недељу, вероватно не пре 15 часова истрчи на црвени терен обновљеног стадиона "Филип Шатрије" против опасног Италијана Лоренца Сонега.

Пре њих двојице, први дан такмичења на "Шатријеу" од 11 часова отвара Ангелика Кербер против талентоване руске тинејџерке Анастасије Потапове, након чега следи дуел између шестог носиоца, Стефаноса Циципаса и Максимилијана Мартерера, док терен затварају друга носитељка Каролина Плишкова и Медисон Бренгл.

Од "значајнијих" имена сутра радни дан имају и Марин Чилић, Кеи Нишикори, Кристина Младеновић, Слоун Стивенс, Гарбиње Мугуруза, док по нама епитет "меча дана" добија судар Венус Вилијамс и Елине Свитолине.

Љубитељима тениса у Србији, али и шире свакако најинтересантињи сусрет у недељу је одмеравање између Јанка Типсаревића и Григора Димитрова које је друго на Терену 1. Осим Типсе сутра част српског тениса у Паризу бране још Ивана Јоровић која у првом колу нема превише квалитетниг опонента у "лику и делу" Американке Џенифер Брејди, те Ласло Ђере који укршта рекете са опасним Шпанцем Албертом Рамосом Вињоласом.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар