Debi Federera u nedjelju na RG nakon četiri godine!

Na otvaranju drugog gred slema sezone igraju i Jorovićeva, Tipsarević i Đere. . .

Tenis 25.05.2019 | 14:11
Debi Federera u nedjelju na RG nakon četiri godine!
Dan je ostao do početka drugog grend slema sezone, toiko čekanog Rolan Garosa. Istina, pariski grend slem je već počeo s radom, pošto su prethodnih dana igrane kvalifikacije, ali sada kreće ono pravo!

Organizatori su sinoć obnarodovali raspored prvog dana takmičenja u glavnom žrebu u kojem je zvezda Rodžer Federer. Švajcarac se vratio u Pariz nakon četiri godine i svi jedva čekaju, pa i on da u nedelju, verovatno ne pre 15 časova istrči na crveni teren obnovljenog stadiona "Filip Šatrije" protiv opasnog Italijana Lorenca Sonega.

Pre njih dvojice, prvi dan takmičenja na "Šatrijeu" od 11 časova otvara Angelika Kerber protiv talentovane ruske tinejdžerke Anastasije Potapove, nakon čega sledi duel između šestog nosioca, Stefanosa Cicipasa i Maksimilijana Marterera, dok teren zatvaraju druga nositeljka Karolina Pliškova i Medison Brengl.

Od "značajnijih" imena sutra radni dan imaju i Marin Čilić, Kei Nišikori, Kristina Mladenović, Sloun Stivens, Garbinje Muguruza, dok po nama epitet "meča dana" dobija sudar Venus Vilijams i Eline Svitoline.

Ljubiteljima tenisa u Srbiji, ali i šire svakako najinteresantinji susret u nedelju je odmeravanje između Janka Tipsarevića i Grigora Dimitrova koje je drugo na Terenu 1. Osim Tipse sutra čast srpskog tenisa u Parizu brane još Ivana Jorović koja u prvom kolu nema previše kvalitetnig oponenta u "liku i delu" Amerikanke Dženifer Brejdi, te Laslo Đere koji ukršta rekete sa opasnim Špancem Albertom Ramosom Vinjolasom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar