Ђоковић: Вјерујем у титулу на РГ и нови "Ђокер слем"!

Новак Ђоковић верује да може да освоји Ролан Гарос, али улогу фаворита резервише за Рафаела Надала.

Тенис 25.05.2019 | 11:48
Ђоковић: Вјерујем у титулу на РГ и нови "Ђокер слем"!
Новак се у Паризу такмичи за свој други трофеј на Ролан Гаросу, као и за прилику да дође до популарног "Ђокер слема", то јест власништва свих Гренд слемова у исто време.

Српски тенисер, први "рекет" планете, истиче да је Надал, једанаестоструки шампион Ролан Гароса, први фаворит и ове године.

Новак и Рафа су ове године одиграли два меча – Србин је био бољи у финалу Аустралијан опена, а Шпанац у финалу Рима.

"Он је фаворит да освоји титулу. Не би било фер изабрати било кога другог јер је он доживео само два пораза овде. Поштујем га, наравно, као и увек. Био је бољи у Риму, а ја сам остао без 'гаса' после неколико дугачких мечева, завршених доста касно", изјавио је Ђоковић.

На претходна два турнира Новак је стизао до финала (титула у Мадриду, пораз у Риму), али изгледа да је врхунац форме остао сачуван за Париз.

"Желео сам да достигнем врхунац на овом турниру. Имам шансу да освојим четири Гренд слема заредом. Постоји посебна врста мотивације да освојим Ролан Гарос због могућности да будем власник сва четири ГС у исто време, што сам успео пре три године".

Он верује да може поново да дође до "Ђокер слема".

"Због тога верујем да могу опет то да урадим. Одувек сам волео да играм у Паризу, посебно у последњих 4, 5 година уз одличну подршку публике", јасан је Новак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар