Đoković: Vjerujem u titulu na RG i novi "Đoker slem"!

Novak Đoković veruje da može da osvoji Rolan Garos, ali ulogu favorita rezerviše za Rafaela Nadala.

Tenis 25.05.2019 | 11:48
Đoković: Vjerujem u titulu na RG i novi "Đoker slem"!
Novak se u Parizu takmiči za svoj drugi trofej na Rolan Garosu, kao i za priliku da dođe do popularnog "Đoker slema", to jest vlasništva svih Grend slemova u isto vreme.

Srpski teniser, prvi "reket" planete, ističe da je Nadal, jedanaestostruki šampion Rolan Garosa, prvi favorit i ove godine.

Novak i Rafa su ove godine odigrali dva meča – Srbin je bio bolji u finalu Australijan opena, a Španac u finalu Rima.

"On je favorit da osvoji titulu. Ne bi bilo fer izabrati bilo koga drugog jer je on doživeo samo dva poraza ovde. Poštujem ga, naravno, kao i uvek. Bio je bolji u Rimu, a ja sam ostao bez 'gasa' posle nekoliko dugačkih mečeva, završenih dosta kasno", izjavio je Đoković.

Na prethodna dva turnira Novak je stizao do finala (titula u Madridu, poraz u Rimu), ali izgleda da je vrhunac forme ostao sačuvan za Pariz.

"Želeo sam da dostignem vrhunac na ovom turniru. Imam šansu da osvojim četiri Grend slema zaredom. Postoji posebna vrsta motivacije da osvojim Rolan Garos zbog mogućnosti da budem vlasnik sva četiri GS u isto vreme, što sam uspeo pre tri godine".

On veruje da može ponovo da dođe do "Đoker slema".

"Zbog toga verujem da mogu opet to da uradim. Oduvek sam voleo da igram u Parizu, posebno u poslednjih 4, 5 godina uz odličnu podršku publike", jasan je Novak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar