Троицки остао без Ролан Гароса!

Троицки завршио Ролан Гарос пре него што је почео! Ипак "само" шест српских тенисера и две тенисерке у главном жребу париског гренд слема.

Тенис 24.05.2019 | 16:40
Троицки остао без Ролан Гароса!
Српски тенисер поражен је од Француза Александра Милера 6:3, 6:4 у последњој рунди квалификација.

Тако ће Србију на трећем Гренд слему сезоне представљати петорица тенисера у мушкој конкуренцији: Новак Ђоковић, Миомир Кецмановић, Филип Крајиновић, Ласло Ђере и Јанко Типсаревић.

У женској конкуренцији ће наступити Ивана Јоровић и Александра Крунић.

Дугогодишњи други рекет Србије, Виктор Троицки није успео да се пласира у главни жреб Ролан Гароса. Да све буде још горе, момчина са Дорћола је заустављена на последњој препреци, то јест у трећем колу квалификација.

Њега је лакше него што се очекивало, пошто наш бивши Дејвис куп репрезентативац није пружио значајан отпор, савладао за само 77 минута игре млади готово анонимни Француз Александар Мулер резултатом 6:3 и 6:4. Биле су ово веома неуспешне квалификације за наш тенис пошто не само да је отпао Троицки, већ се пре њега то исто  догодило Николи Милојевићу и Пеђи Крстину, те Олги Даниловић код жена.

То значи да је списак наших тенсиера који ће играти на другом гренд слему сезонер (почиње у недељу) сада дефитиван и комплетан, па нас у WТА каравану представљају Александра Крунић и Ивана Јоровић, а у АТП три носиоца, Новак Ђоковић, Душан Лајовић и Ласло Ђере, те Филип Крајиновић, талентовани Миомир Кецмановић и Јанко Типсаревић који се у главном жребу нашао захваљујући заштићеном ренкингу.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар