Troicki ostao bez Rolan Garosa!

Troicki završio Rolan Garos pre nego što je počeo! Ipak "samo" šest srpskih tenisera i dve teniserke u glavnom žrebu pariskog grend slema.

Tenis 24.05.2019 | 16:40
Troicki ostao bez Rolan Garosa!
Srpski teniser poražen je od Francuza Aleksandra Milera 6:3, 6:4 u poslednjoj rundi kvalifikacija.

Tako će Srbiju na trećem Grend slemu sezone predstavljati petorica tenisera u muškoj konkurenciji: Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Janko Tipsarević.

U ženskoj konkurenciji će nastupiti Ivana Jorović i Aleksandra Krunić.

Dugogodišnji drugi reket Srbije, Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u glavni žreb Rolan Garosa. Da sve bude još gore, momčina sa Dorćola je zaustavljena na poslednjoj prepreci, to jest u trećem kolu kvalifikacija.

Njega je lakše nego što se očekivalo, pošto naš bivši Dejvis kup reprezentativac nije pružio značajan otpor, savladao za samo 77 minuta igre mladi gotovo anonimni Francuz Aleksandar Muler rezultatom 6:3 i 6:4. Bile su ovo veoma neuspešne kvalifikacije za naš tenis pošto ne samo da je otpao Troicki, već se pre njega to isto  dogodilo Nikoli Milojeviću i Peđi Krstinu, te Olgi Danilović kod žena.

To znači da je spisak naših tensiera koji će igrati na drugom grend slemu sezoner (počinje u nedelju) sada defitivan i kompletan, pa nas u WTA karavanu predstavljaju Aleksandra Krunić i Ivana Jorović, a u ATP tri nosioca, Novak Đoković, Dušan Lajović i Laslo Đere, te Filip Krajinović, talentovani Miomir Kecmanović i Janko Tipsarević koji se u glavnom žrebu našao zahvaljujući zaštićenom renkingu.

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar