Пантић: Дефанзива без грешке, Марин закључан!

Страхиња Павловић прави журку! Одлично расположење у црно-белом табору после освајања Купа.

Фудбал 24.05.2019 | 16:02
Пантић: Дефанзива без грешке, Марин закључан!
Међу најгласнијим у слављу после тријумфа у Купу Србије био је Данило Пантић. Млади фудбалер Партизана се тешко мирио са критикама њему и екипи током сезоне, па је после освојеног трофеја у Купу Србије дочекао својих пет минута. Изашао је пред новинаре са реченицом:

"Е, сад ћемо ми да причамо".

Међутим, није у његовим речима било ароганције, већ је сталожено и прецизно најпре сумирао сезону која је до последњег дана била обојена суморним бојама, а онда је на Маракани добила и део ведријег колорита.

Сад свакако поглед уназад лепше изгледа.

"Честитам екипи на освојеном трофеју, јер знамо колико смо га желели и колико смо радили на томе да га освојимо. Није се могло до титуле, па смо се фокусирали на Куп и на крају смо га освојили. Легенду Партизана Сашу Илића смо испратили у историји са трофејом. Честитам и Звезди на беспрекорној сезони, али ове вечери смо били бољи", истакао је Пантић.

На констатацију новинара да му је ово било најбоље дерби издање у каријери, млади репрезентативац је рекао да је "тајна" била у жељи.

"Када се играју дербији, ствари се гледају другим очима. Одиграо сам добро, али је пресудио тимски дух. Чак мислим да је свако од нас одиграо најбољи меч сезоне. Могло је да буде и убедљивије од 1:0. Имали смо много већу жељу за трофејом и заслужено смо га освојили".

Пантић је поготово после утакмице похвалио задњу линију Партизана, која је одиграла меч без веће грешке.

"Не мислим да је Звезда била нерасположена за утакмицу, већ да јој ми нисмо дозволили да буде расположена. Све смо им затварали, Марин није имао простора с лоптом. Наша последња линија је одиграла беспрекорну утакмицу, без иједне грешке. Ми напред смо чували лопту. Можда Звезда није била на нивоу, али били смо много бољи", истакао је Данило Пантић.

А, у тој дефанзивној линији блистао је Страхиња Павловић. Момак који је засијао у црно-белом тиму овог пролећа одиграо је одличан дерби, а освојио је и први трофеј у каријери.

"Откако сам сазнао да ће се финале играти 23. маја маштао сам о томе да освојимо трофеј и да ми то буде поклон за рођендан, који је дан касније. После овога правићу велику журку", блистао је од среће млади штопер.

Напредак код Павловића је муњевит. На првом вечитом дербију, иако га је одиграо одлично, муке је мучио да добије дуеле са Миланом Павковим. У финалу Купа готово све ваздушне окршаје са нападачем Звезде је добио. И најважније, први пут је мрежа Партизана остала нетакнута.

"Драго ми је што смо успели да сачувамо 1:0 и освојимо трофеј. Мој први, после само шест месеци у првом тиму", одушевљен је Павловић.

Да ли ће их бити још, о том потом. Скаут Јувентуса је и у четвртак увече био на стадиону због Страхиње Павловића...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар