Pantić: Defanziva bez greške, Marin zaključan!

Strahinja Pavlović pravi žurku! Odlično raspoloženje u crno-belom taboru posle osvajanja Kupa.

Fudbal 24.05.2019 | 16:02
Pantić: Defanziva bez greške, Marin zaključan!
Među najglasnijim u slavlju posle trijumfa u Kupu Srbije bio je Danilo Pantić. Mladi fudbaler Partizana se teško mirio sa kritikama njemu i ekipi tokom sezone, pa je posle osvojenog trofeja u Kupu Srbije dočekao svojih pet minuta. Izašao je pred novinare sa rečenicom:

"E, sad ćemo mi da pričamo".

Međutim, nije u njegovim rečima bilo arogancije, već je staloženo i precizno najpre sumirao sezonu koja je do poslednjeg dana bila obojena sumornim bojama, a onda je na Marakani dobila i deo vedrijeg kolorita.

Sad svakako pogled unazad lepše izgleda.

"Čestitam ekipi na osvojenom trofeju, jer znamo koliko smo ga želeli i koliko smo radili na tome da ga osvojimo. Nije se moglo do titule, pa smo se fokusirali na Kup i na kraju smo ga osvojili. Legendu Partizana Sašu Ilića smo ispratili u istoriji sa trofejom. Čestitam i Zvezdi na besprekornoj sezoni, ali ove večeri smo bili bolji", istakao je Pantić.

Na konstataciju novinara da mu je ovo bilo najbolje derbi izdanje u karijeri, mladi reprezentativac je rekao da je "tajna" bila u želji.

"Kada se igraju derbiji, stvari se gledaju drugim očima. Odigrao sam dobro, ali je presudio timski duh. Čak mislim da je svako od nas odigrao najbolji meč sezone. Moglo je da bude i ubedljivije od 1:0. Imali smo mnogo veću želju za trofejom i zasluženo smo ga osvojili".

Pantić je pogotovo posle utakmice pohvalio zadnju liniju Partizana, koja je odigrala meč bez veće greške.

"Ne mislim da je Zvezda bila neraspoložena za utakmicu, već da joj mi nismo dozvolili da bude raspoložena. Sve smo im zatvarali, Marin nije imao prostora s loptom. Naša poslednja linija je odigrala besprekornu utakmicu, bez ijedne greške. Mi napred smo čuvali loptu. Možda Zvezda nije bila na nivou, ali bili smo mnogo bolji", istakao je Danilo Pantić.

A, u toj defanzivnoj liniji blistao je Strahinja Pavlović. Momak koji je zasijao u crno-belom timu ovog proleća odigrao je odličan derbi, a osvojio je i prvi trofej u karijeri.

"Otkako sam saznao da će se finale igrati 23. maja maštao sam o tome da osvojimo trofej i da mi to bude poklon za rođendan, koji je dan kasnije. Posle ovoga praviću veliku žurku", blistao je od sreće mladi štoper.

Napredak kod Pavlovića je munjevit. Na prvom večitom derbiju, iako ga je odigrao odlično, muke je mučio da dobije duele sa Milanom Pavkovim. U finalu Kupa gotovo sve vazdušne okršaje sa napadačem Zvezde je dobio. I najvažnije, prvi put je mreža Partizana ostala netaknuta.

"Drago mi je što smo uspeli da sačuvamo 1:0 i osvojimo trofej. Moj prvi, posle samo šest meseci u prvom timu", oduševljen je Pavlović.

Da li će ih biti još, o tom potom. Skaut Juventusa je i u četvrtak uveče bio na stadionu zbog Strahinje Pavlovića...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar