Јокић потврдио: Играм за Србију!

"Медаља би била круна целе ове сезоне", каже Денверов ас.  

Кошарка 24.05.2019 | 12:26
Јокић потврдио: Играм за Србију!
Спреман сам да дам све за Србију! "За мене би круну ове целе сезоне представљала медаља са Србијом", рекао је члан идеалне петорке НБА лиге, Никола Јокић.

Љубитељи кошарке у Србији  могу да одахну: Никола Јокић ће играти за репрезентацију Србије на Мундобаскету у Кини, ексклузивно јавља новинска агенција Тањуг, која је добила и потврду Денверовог аса, баш колико јуче званично уврштеног у прву петорку НБА лиге.

“Веома сам задовољан са свим сто сам урадио у НБА протекле сезоне. Имао сам сјајну годину,  у којој сам наступао на ол-стару и био изабран  у прву петорку НБА. За мене би круну ове целе сезоне представљала медаља коју сам сигуран да репрезентација Србије може да освоји на Светском првенству у Кини,  и потпуно сам спреман да дам све од себе да се тај циљ оствари", рекао је Јокић Тањугу.

То значи да ће селектор Александар Ђорђевић, ако не буде повреда, у Кини моћи ра рачуна на најјачи састав са одморним Милошем Теодосићем на плеју, Богданом Богдановићем на двојци, Немањом Бјелицом, Николом Калинићем, Василијем Мицићем, који иза себе има сјајну сезону у Ефесу. Очекује се да ће ту бити и Бобан Марјановић, Никола Милутинов... Овог пута Ђорђевић би могао да буде на слатким мукама кад буде бирао 12 најбољих, јер ће конкуренција бити паклена.

Јокић је ипак шлаг на торту, јер после проглашења за најбољег центра НБА лиге нема никакве сумње да би он требало да буде главни играч репрезентације. А са Јокићем у националном тиму нема сумње да Србија има квалитет бар за сребрну медаљу, а ако се коцкице посложе може добро да удари и на америчку селекцију, неприкосновеног фаворита за титулу првака света. Прва петорка Орлова не заостаје превише ни за америчком НБА репрезентацијом. Истина, клупа је тања, али дешавала су се и већа изненађења.

Подсетимо, Јокић је 2016. године био члан репрезентације која је освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Пекингу. Сад гађамо злато. Ма колико невероватно звучало.  Са Јокићем на центру јаки смо као црна земља.



Играће!

"Сигуран сам да репрезентација Србије може да освоји на Светском првенству у Кини. Потпуно сам спреман да дам све од себе да се тај циљ оствари", рекао је Никола Јокић у изјави за агенцију "Тањуг".

Дан раније, наш кошаркаш изабран је за идеалну петорку НБА лиге, што није успело ниједном српском играчу.

"Веома сам задовољан са свим сто сам урадио у НБА протекле сезоне. Имао сам сјајну годину, у којој сам наступао на Ол-стару и био изабран у прву петорку НБА. Круна ове сезоне за мене би била медаља са репрезентацијом", додао је ас Денвер Нагетса, који није наступао за "орлове" од сребра на Олимпијским играма у Рију 2016. године.

Ову Јокићеву одлуку, између редова, "најавио" је његов менаџер Мишко Ражнатовић, познат по томе што честе трансфере играча агенције "Беобаскет" најављује ребусима. Не можемо рећи да је слика Јокића у дресу Србије била ребус, али се из Ражнатовићеве честитке у четвртак увече могла наслутити и ова потврда у петак ујутру...

То није једина лепа вест за нашу репрезентативну кошарку ове недеље.

Јокић је у лигашком делу НБА сезоне 2018/19 просечно бележио 20,1 поен, 10,8 скокова и 7,3 асистенције, док је у дебитантској плеј-оф кампањи био на нестварних 25,1 поена, 13 скокова и 8,4 асистенције, уз четири "трипл-дабла" на 14 утакмица са Сан Антонио Спарсима и Портланд Блејзерсима.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Да ли ће?

24.05.2019 11:07

они што су те пљували због неизвјесности играња осјетити имало срама. Добар момак и требало би да гледа своју каријеру и новац. Повреде се десе и узалуд све онда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неw Енгланд Патриотс

24.05.2019 12:40

немој песимивно одма јбг никола је бог баскета.

Name

мрзим

24.05.2019 17:00

Првенство није ни поцело а вец прицају о финалу са Американцима и цак побједи над њима. Не треба превисе оцекивати, ова генерација је доказала да даје свој максимум и то говоре резултати иза њих, да би се досло до финала потребно је много ствари да се поклопи и пуно среце у неким ситуацијама. У сваком слуцају сретно момцима и навијацемо свим срцем

ОДГОВОРИТЕ