Jokić potvrdio: Igram za Srbiju!

"Medalja bi bila kruna cele ove sezone", kaže Denverov as.  

Košarka 24.05.2019 | 12:26
Jokić potvrdio: Igram za Srbiju!
Spreman sam da dam sve za Srbiju! "Za mene bi krunu ove cele sezone predstavljala medalja sa Srbijom", rekao je član idealne petorke NBA lige, Nikola Jokić.

Ljubitelji košarke u Srbiji  mogu da odahnu: Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu u Kini, ekskluzivno javlja novinska agencija Tanjug, koja je dobila i potvrdu Denverovog asa, baš koliko juče zvanično uvrštenog u prvu petorku NBA lige.

“Veoma sam zadovoljan sa svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu,  u kojoj sam nastupao na ol-staru i bio izabran  u prvu petorku NBA. Za mene bi krunu ove cele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svetskom prvenstvu u Kini,  i potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari", rekao je Jokić Tanjugu.

To znači da će selektor Aleksandar Đorđević, ako ne bude povreda, u Kini moći ra računa na najjači sastav sa odmornim Milošem Teodosićem na pleju, Bogdanom Bogdanovićem na dvojci, Nemanjom Bjelicom, Nikolom Kalinićem, Vasilijem Micićem, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Efesu. Očekuje se da će tu biti i Boban Marjanović, Nikola Milutinov... Ovog puta Đorđević bi mogao da bude na slatkim mukama kad bude birao 12 najboljih, jer će konkurencija biti paklena.

Jokić je ipak šlag na tortu, jer posle proglašenja za najboljeg centra NBA lige nema nikakve sumnje da bi on trebalo da bude glavni igrač reprezentacije. A sa Jokićem u nacionalnom timu nema sumnje da Srbija ima kvalitet bar za srebrnu medalju, a ako se kockice poslože može dobro da udari i na američku selekciju, neprikosnovenog favorita za titulu prvaka sveta. Prva petorka Orlova ne zaostaje previše ni za američkom NBA reprezentacijom. Istina, klupa je tanja, ali dešavala su se i veća iznenađenja.

Podsetimo, Jokić je 2016. godine bio član reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Sad gađamo zlato. Ma koliko neverovatno zvučalo.  Sa Jokićem na centru jaki smo kao crna zemlja.



Igraće!

"Siguran sam da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svetskom prvenstvu u Kini. Potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari", rekao je Nikola Jokić u izjavi za agenciju "Tanjug".

Dan ranije, naš košarkaš izabran je za idealnu petorku NBA lige, što nije uspelo nijednom srpskom igraču.

"Veoma sam zadovoljan sa svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu, u kojoj sam nastupao na Ol-staru i bio izabran u prvu petorku NBA. Kruna ove sezone za mene bi bila medalja sa reprezentacijom", dodao je as Denver Nagetsa, koji nije nastupao za "orlove" od srebra na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Ovu Jokićevu odluku, između redova, "najavio" je njegov menadžer Miško Ražnatović, poznat po tome što česte transfere igrača agencije "Beobasket" najavljuje rebusima. Ne možemo reći da je slika Jokića u dresu Srbije bila rebus, ali se iz Ražnatovićeve čestitke u četvrtak uveče mogla naslutiti i ova potvrda u petak ujutru...

To nije jedina lepa vest za našu reprezentativnu košarku ove nedelje.

Jokić je u ligaškom delu NBA sezone 2018/19 prosečno beležio 20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencije, dok je u debitantskoj plej-of kampanji bio na nestvarnih 25,1 poena, 13 skokova i 8,4 asistencije, uz četiri "tripl-dabla" na 14 utakmica sa San Antonio Sparsima i Portland Blejzersima.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Da li će?

24.05.2019 11:07

oni što su te pljuvali zbog neizvjesnosti igranja osjetiti imalo srama. Dobar momak i trebalo bi da gleda svoju karijeru i novac. Povrede se dese i uzalud sve onda.

ODGOVORITE
Name

New England Patriots

24.05.2019 12:40

nemoj pesimivno odma jbg nikola je bog basketa.

Name

mrzim

24.05.2019 17:00

Prvenstvo nije ni pocelo a vec pricaju o finalu sa Amerikancima i cak pobjedi nad njima. Ne treba previse ocekivati, ova generacija je dokazala da daje svoj maksimum i to govore rezultati iza njih, da bi se doslo do finala potrebno je mnogo stvari da se poklopi i puno srece u nekim situacijama. U svakom slucaju sretno momcima i navijacemo svim srcem

ODGOVORITE