Јувеови састанци у четири ока...

Сари рекао ДА, за је и Покетино, али је проблем обештећење од 30. 000. 000 евра! Додуше, Павел Недвед и даље није уверен у Саријеве способности.

Фудбал 24.05.2019 | 13:43
Јувеови састанци у четири ока...
Гласина око доласка Пепа Гвардиола охладила се брже но што се појавила, па се италијански медији поново баве реалнијим циљевима Јувентуса кад је у питању потрага за наследником Масимилијана Алегрија на месту шефа струке. Фабио Паратичи, шеф спортског сектора, протеклих дана је боравио у Лондону где се састао лицем у лице са Маурицијем Саријем,  али и братом и менаџером Маурисија Покетина.

И један и други су начелно Јувентусу дали зелено светло да уђу у преговорима са тренутним послодавцима, али је тренутно могућност да Сари дође у Торино много већа. Прво, јер упркос не тако лошој сезоне Сариније баш успео да убеди људе у Челсију да је идеалан тренер за тај клуб. Са друге стране, после пласмана у финале Лиге шампиона првом човеку Тотенхема Данијелу Левију не пада на памет да пусти Покетина, а у његовом уговору је клаузула по којој би Јуве морао да плати обештећење од чак 30.000.000 евра. Сариби коштао нешто више од 5.000.000 евра. Плус плата наравно.

Челницима Старе даме се такође допада могућност да Сари од Јувентуса направи суператрактиван тим за гледање што Бјанконери никада нису били упркос годинама апсолутне доминације на Апенинима. Просто, у Торину је резултат све и нико не умире за лепотом фудбала. Сари би то могао да промени, пошто је његов Наполи очаравао, а важило је то и за Челси док се зимус није распао. Или бар раставио од Саријевог погледа на фудбал.

Међутим, нису баш сви у Торину сви уверени да је Сари прави избор. Павел Недвед је рецимо категорички против, сигурно делом и због чињеница да током свих ових година искусни тренер није освојио још ниједан трофеј у каријери. А џаба и лепршав фудбал ако нема пехара. У Јувентусу се за титуле живи, не за романтичне митове о лепоти игре.

Дани одлуке у Торину. Ни Симоне Инзаги није још сасвим испао из комбинација. А и даље се шушка и о Синиши Михајловићу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар