Juveovi sastanci u četiri oka...

Sari rekao DA, za je i Poketino, ali je problem obeštećenje od 30. 000. 000 evra! Doduše, Pavel Nedved i dalje nije uveren u Sarijeve sposobnosti.

Fudbal 24.05.2019 | 13:43
Juveovi sastanci u četiri oka...
Glasina oko dolaska Pepa Gvardiola ohladila se brže no što se pojavila, pa se italijanski mediji ponovo bave realnijim ciljevima Juventusa kad je u pitanju potraga za naslednikom Masimilijana Alegrija na mestu šefa struke. Fabio Paratiči, šef sportskog sektora, proteklih dana je boravio u Londonu gde se sastao licem u lice sa Mauricijem Sarijem,  ali i bratom i menadžerom Maurisija Poketina.

I jedan i drugi su načelno Juventusu dali zeleno svetlo da uđu u pregovorima sa trenutnim poslodavcima, ali je trenutno mogućnost da Sari dođe u Torino mnogo veća. Prvo, jer uprkos ne tako lošoj sezone Sarinije baš uspeo da ubedi ljude u Čelsiju da je idealan trener za taj klub. Sa druge strane, posle plasmana u finale Lige šampiona prvom čoveku Totenhema Danijelu Leviju ne pada na pamet da pusti Poketina, a u njegovom ugovoru je klauzula po kojoj bi Juve morao da plati obeštećenje od čak 30.000.000 evra. Saribi koštao nešto više od 5.000.000 evra. Plus plata naravno.

Čelnicima Stare dame se takođe dopada mogućnost da Sari od Juventusa napravi superatraktivan tim za gledanje što Bjankoneri nikada nisu bili uprkos godinama apsolutne dominacije na Apeninima. Prosto, u Torinu je rezultat sve i niko ne umire za lepotom fudbala. Sari bi to mogao da promeni, pošto je njegov Napoli očaravao, a važilo je to i za Čelsi dok se zimus nije raspao. Ili bar rastavio od Sarijevog pogleda na fudbal.

Međutim, nisu baš svi u Torinu svi uvereni da je Sari pravi izbor. Pavel Nedved je recimo kategorički protiv, sigurno delom i zbog činjenica da tokom svih ovih godina iskusni trener nije osvojio još nijedan trofej u karijeri. A džaba i lepršav fudbal ako nema pehara. U Juventusu se za titule živi, ne za romantične mitove o lepoti igre.

Dani odluke u Torinu. Ni Simone Inzagi nije još sasvim ispao iz kombinacija. A i dalje se šuška i o Siniši Mihajloviću.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar