Пеп је дао зелено свјетло!

Бајерн доводи Санеа у пакету од 150. 000. 000, Сити креће по Феликса! Нити је Сане задовољан у Манчестеру, нити је Гвардиола задовољан са њима.

Фудбал 24.05.2019 | 13:04
Пеп је дао зелено свјетло!
Нова трансфер бомба пуца у Минхену!

Бајерн је јуче признао да се воде разговори о доласку Лироја Санеа, а са Острва стижу информације да ПепГвардиола нема ништа против.

Енгелски медији јављају да је Пеп дао зелено светло за трансфер и да је сада на два клуба да постигну договор око обештећења. Играч је своје услове већ издиктирао и Бајерн је пристао на њих. Спекулише се да би трансфер могао да износи између 70.000.000 и 100.000.000 евра. Билд јавља да ће Бајернова граница бити постављена на 80.000.000 евра. Играчу уговор истиче 2021. године, не жели да га продужи тако да је ово идеалан тренутак за продају.

Ветар у леђа трансферу је и Гвардиолин став да Сане може да иде. Видело се у другом делу сезоне да нешто између њих двојице није у најбољем реду када је млади Немац већину битних утакмица почињао са клупе. Немачки медији из извора блиских играчу откривају да је Гвардиола незадовољан како се Сане понашао у дефанзивним задацима и пресингу.

Због тога је изгубио место у стартних 11, постао је незадовољан и Бајерн је одмах реаговао. Баварци траже замене за Риберија и Робена, на немачком тржишту нису пронашли таквог играча, а онда се указала шанса да доведеу Санеа. Он је Бајерновоа стара жеља, хтели су га и 2016. године када је одлазио из Шалкеа, али је Манчестер Сити изашао са јачом понудом. Сада се отворила шанса да сви буду срећни и задовољни

Бајерн је већ потрошио 118.000.000 евра на куповине Ернандеза, Павара и Арпа, али нема намеру да се заустави. Поред Санеа жели и Атлетиковог везисту Родрија који је мета Манчестер Ситија и Барселоне. Има откупну клаузулу од 70.000.000 евра коју сви од три поменута клуба желе да плате, а према сазнањима немачких медија, Родрија наговара и, сада већ бивши, клупски колега Лукас Ернандез да му се прикљулчи у Бајерну. Уколико заврши трансфере Санеа и Родрија, Бајерн ће пробити границу од 250.000.000 евра за појачања.

У Манчестер Ситију већ размишљау и о замени за Санеа. Гвардиолина жеља је суперталентовани Жоао Феликс из Бенфике. Лисабонски клуб му нуди нови уговор и покушава да га блиндира, али млада звезда још није потврдно одговорила чекајући расплет око Ситијевог интересовања. Одласком Санеа би му се отворио простор. Има откупну калузулу од 120.000.000 евра коју Сити после продаје Санеа може лагано да исплати...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар