Pep je dao zeleno svjetlo!

Bajern dovodi Sanea u paketu od 150. 000. 000, Siti kreće po Feliksa! Niti je Sane zadovoljan u Mančesteru, niti je Gvardiola zadovoljan sa njima.

Fudbal 24.05.2019 | 13:04
Pep je dao zeleno svjetlo!
Nova transfer bomba puca u Minhenu!

Bajern je juče priznao da se vode razgovori o dolasku Liroja Sanea, a sa Ostrva stižu informacije da PepGvardiola nema ništa protiv.

Engelski mediji javljaju da je Pep dao zeleno svetlo za transfer i da je sada na dva kluba da postignu dogovor oko obeštećenja. Igrač je svoje uslove već izdiktirao i Bajern je pristao na njih. Spekuliše se da bi transfer mogao da iznosi između 70.000.000 i 100.000.000 evra. Bild javlja da će Bajernova granica biti postavljena na 80.000.000 evra. Igraču ugovor ističe 2021. godine, ne želi da ga produži tako da je ovo idealan trenutak za prodaju.

Vetar u leđa transferu je i Gvardiolin stav da Sane može da ide. Videlo se u drugom delu sezone da nešto između njih dvojice nije u najboljem redu kada je mladi Nemac većinu bitnih utakmica počinjao sa klupe. Nemački mediji iz izvora bliskih igraču otkrivaju da je Gvardiola nezadovoljan kako se Sane ponašao u defanzivnim zadacima i presingu.

Zbog toga je izgubio mesto u startnih 11, postao je nezadovoljan i Bajern je odmah reagovao. Bavarci traže zamene za Riberija i Robena, na nemačkom tržištu nisu pronašli takvog igrača, a onda se ukazala šansa da dovedeu Sanea. On je Bajernovoa stara želja, hteli su ga i 2016. godine kada je odlazio iz Šalkea, ali je Mančester Siti izašao sa jačom ponudom. Sada se otvorila šansa da svi budu srećni i zadovoljni

Bajern je već potrošio 118.000.000 evra na kupovine Ernandeza, Pavara i Arpa, ali nema nameru da se zaustavi. Pored Sanea želi i Atletikovog vezistu Rodrija koji je meta Mančester Sitija i Barselone. Ima otkupnu klauzulu od 70.000.000 evra koju svi od tri pomenuta kluba žele da plate, a prema saznanjima nemačkih medija, Rodrija nagovara i, sada već bivši, klupski kolega Lukas Ernandez da mu se prikljulči u Bajernu. Ukoliko završi transfere Sanea i Rodrija, Bajern će probiti granicu od 250.000.000 evra za pojačanja.

U Mančester Sitiju već razmišljau i o zameni za Sanea. Gvardiolina želja je supertalentovani Žoao Feliks iz Benfike. Lisabonski klub mu nudi novi ugovor i pokušava da ga blindira, ali mlada zvezda još nije potvrdno odgovorila čekajući rasplet oko Sitijevog interesovanja. Odlaskom Sanea bi mu se otvorio prostor. Ima otkupnu kaluzulu od 120.000.000 evra koju Siti posle prodaje Sanea može lagano da isplati...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar