Барса нуди славу, Јунајтед 14.000.000 по години!

Мино Рајола по обичају алав!

Фудбал 24.05.2019 | 12:45
Барса нуди славу, Јунајтед 14.000.000 по години!
Све је било начелно било договорено још у априлу. Ајакс се задовољио са обештећењем од 70.000.000 евра. И Матајс Де Лихт је наводно прихватио Барселонину понуду, иако би био међу најмање плаћеним играчима на Камп Ноу. Уосталом, тек му је 19 година, биће времена да се заради. Тако би бар размишљао обичан тинејџер, али такав иза себе нема незајажљивог менаџера какав је Мино Рајола, чувен по томе што уме да натера саговорнике за преговарачким столом да чупају косу.

Знамо сви колико је малтретирао Милан претњама да ће да одведе Ђиђија Донаруму, а сад је већ почео да нервира и Каталонце. Толико да локални медији о најављеном доласку Де Лихта више не говоре као о извесном, већ као о све даљем.

Рајола наиме блиставе Де Лихтове партије у финишу сезоне покушава да искористи да напумпа цену свог клијента, како би се и сам наплатио. Па је тако почео да кружи Европом и нуди га разним клубовима,  додуше само оним најбогатијим. А Манчестер јунајтед већ дуго кубури са штоперима.

Острвски медији тако јављају да су Де Лихту на Олд Трафорду понудили чак 12.300.000 фунти, односно скоро 14.000.000 по сезони.

Оптерећена високим издацима за Месија, Суареза, Пикеа и остале ветеране Камп Ноу стадиона Барселона томе не може ни да приђе. Нити жели, јер се тамо знају правила и не може један тинејџер одмах да улети међу најплаћеније и тако поремети свлачионцу.

Каталонци се и даље надају да ће спортски моменат бити пресудан кад Де Лихт буде одлучивао где ће. Главно је питање у ствари колики је Рајолин утицај на Матајса? Или то контроверзни менаџер само блефира покушавајући да извуче што више новца? Одавно већ има такав углед у фудбалском свету и добро то знају у Барселони због чега су – као и у Реалу уосталом – дуго одбијали да преговарају са Рајолиним клијентима.

Али играч какав је Де Лихт ретко се појављује. И можда ће Блауграна овог пута морати да прекрши принципе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар