Barsa nudi slavu, Junajted 14.000.000 po godini!

Mino Rajola po običaju alav!

Fudbal 24.05.2019 | 12:45
Barsa nudi slavu, Junajted 14.000.000 po godini!
Sve je bilo načelno bilo dogovoreno još u aprilu. Ajaks se zadovoljio sa obeštećenjem od 70.000.000 evra. I Matajs De Liht je navodno prihvatio Barseloninu ponudu, iako bi bio među najmanje plaćenim igračima na Kamp Nou. Uostalom, tek mu je 19 godina, biće vremena da se zaradi. Tako bi bar razmišljao običan tinejdžer, ali takav iza sebe nema nezajažljivog menadžera kakav je Mino Rajola, čuven po tome što ume da natera sagovornike za pregovaračkim stolom da čupaju kosu.

Znamo svi koliko je maltretirao Milan pretnjama da će da odvede Điđija Donarumu, a sad je već počeo da nervira i Katalonce. Toliko da lokalni mediji o najavljenom dolasku De Lihta više ne govore kao o izvesnom, već kao o sve daljem.

Rajola naime blistave De Lihtove partije u finišu sezone pokušava da iskoristi da napumpa cenu svog klijenta, kako bi se i sam naplatio. Pa je tako počeo da kruži Evropom i nudi ga raznim klubovima,  doduše samo onim najbogatijim. A Mančester junajted već dugo kuburi sa štoperima.

Ostrvski mediji tako javljaju da su De Lihtu na Old Trafordu ponudili čak 12.300.000 funti, odnosno skoro 14.000.000 po sezoni.

Opterećena visokim izdacima za Mesija, Suareza, Pikea i ostale veterane Kamp Nou stadiona Barselona tome ne može ni da priđe. Niti želi, jer se tamo znaju pravila i ne može jedan tinejdžer odmah da uleti među najplaćenije i tako poremeti svlačioncu.

Katalonci se i dalje nadaju da će sportski momenat biti presudan kad De Liht bude odlučivao gde će. Glavno je pitanje u stvari koliki je Rajolin uticaj na Matajsa? Ili to kontroverzni menadžer samo blefira pokušavajući da izvuče što više novca? Odavno već ima takav ugled u fudbalskom svetu i dobro to znaju u Barseloni zbog čega su – kao i u Realu uostalom – dugo odbijali da pregovaraju sa Rajolinim klijentima.

Ali igrač kakav je De Liht retko se pojavljuje. I možda će Blaugrana ovog puta morati da prekrši principe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar