Борусија би Манџукића?!

Борусија се разгоропадила, напашће Бајерн његовим оружјем – Манџукић! Милионери се не заустављају у прелазном року.

Фудбал 24.05.2019 | 14:59
Борусија би Манџукића?!
Борусија Дортмунд је жестоко кренула у прелазни рок. Клуб са Вестфалена је потрошио близу 100.000.000 евра на откуп уговора Пака Алкасера и куповине Торгана Азара, Јулијана Бранта и Ника Шулца од бундеслигашких ривала. Али то није крај.

Билд јавља да би још једно звучно име могло овог лета да слети у Дортмунд. Реч је о хрватском нападачу Марију Манџукићу. Његова судбина у Јувентусу није сигурна иако има уговор до 2021. године. Алегри је желео да га се реши док је још постојала могућност останка на клупи Јувентуса, а ни сада Хрват није сигуран. Поготово ако дође Муарицио Сари који ће одмах за собом повући Гонзала Игуаина из Челсија.

Тако је Манџукић опет постао тема у Дортмунду. Желела га је Борусија још прошлог лета када се мислило да ће због доласка Кристијана Роналда постати вишак, али се ништа није десило. Сада на његовом трансферу инсистира саветник за трансфер политику у Борусији, легендарни Матијас Замер. Он је био директор Бајерна када је Манџукић дошао у Минхен из Волфзбурга и од тада има високо мишљење о хрватском репрезентативцу.

Замер сада наговара клупске челнике Вацкеа и Цорка да га послушају и ангажују Манџукића, а да ће се он лично посветити преговорима и довести их до успеха. Председник и директор нису противни тој идеји, али се чека зелено светло Лусијана Фавра.

Тренер Борусије има идеју да на месту центарфора користи Алкасера и Гецеа, али га је баш та идеја коштала пада у форми у другом делу сезоне и губитка шампионске трке са Бајерном. Зато у клубу преовладава мишљење да би тип центрафора попут Манџукића био иделано решење за потентан везни ред са Санчом, Брантом, Азаром и осталима.

Кочнице за трансфер поред Фавра би могле да буду Манџукићеве године (33) и високи финансијски захтеви јер би Борусију на бруто нивоу коштао око 9.000.000 евра годишње.

Међутим, Манџукићеви искуство, менталитет и квалитет би могли да буду баш она коцкица која је недостајала у Борусијином мозаику да прекине доминацију Бајерна.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар