Borusija bi Mandžukića?!

Borusija se razgoropadila, napašće Bajern njegovim oružjem – Mandžukić! Milioneri se ne zaustavljaju u prelaznom roku.

Fudbal 24.05.2019 | 14:59
Borusija bi Mandžukića?!
Borusija Dortmund je žestoko krenula u prelazni rok. Klub sa Vestfalena je potrošio blizu 100.000.000 evra na otkup ugovora Paka Alkasera i kupovine Torgana Azara, Julijana Branta i Nika Šulca od bundesligaških rivala. Ali to nije kraj.

Bild javlja da bi još jedno zvučno ime moglo ovog leta da sleti u Dortmund. Reč je o hrvatskom napadaču Mariju Mandžukiću. Njegova sudbina u Juventusu nije sigurna iako ima ugovor do 2021. godine. Alegri je želeo da ga se reši dok je još postojala mogućnost ostanka na klupi Juventusa, a ni sada Hrvat nije siguran. Pogotovo ako dođe Muaricio Sari koji će odmah za sobom povući Gonzala Iguaina iz Čelsija.

Tako je Mandžukić opet postao tema u Dortmundu. Želela ga je Borusija još prošlog leta kada se mislilo da će zbog dolaska Kristijana Ronalda postati višak, ali se ništa nije desilo. Sada na njegovom transferu insistira savetnik za transfer politiku u Borusiji, legendarni Matijas Zamer. On je bio direktor Bajerna kada je Mandžukić došao u Minhen iz Volfzburga i od tada ima visoko mišljenje o hrvatskom reprezentativcu.

Zamer sada nagovara klupske čelnike Vackea i Corka da ga poslušaju i angažuju Mandžukića, a da će se on lično posvetiti pregovorima i dovesti ih do uspeha. Predsednik i direktor nisu protivni toj ideji, ali se čeka zeleno svetlo Lusijana Favra.

Trener Borusije ima ideju da na mestu centarfora koristi Alkasera i Gecea, ali ga je baš ta ideja koštala pada u formi u drugom delu sezone i gubitka šampionske trke sa Bajernom. Zato u klubu preovladava mišljenje da bi tip centrafora poput Mandžukića bio idelano rešenje za potentan vezni red sa Sančom, Brantom, Azarom i ostalima.

Kočnice za transfer pored Favra bi mogle da budu Mandžukićeve godine (33) i visoki finansijski zahtevi jer bi Borusiju na bruto nivou koštao oko 9.000.000 evra godišnje.

Međutim, Mandžukićevi iskustvo, mentalitet i kvalitet bi mogli da budu baš ona kockica koja je nedostajala u Borusijinom mozaiku da prekine dominaciju Bajerna.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar