"Спајси Пи" спустио рампу Јанису, Ленард утишао Милвоки!

После 2:0 у финалу Истока, Бакси се налазе на утакмицу од елиминације! Адетокунбо закључан кад се ломило – Торонто има девет живота! Репторси славили у Милвокију (105:99) И повели 3:2 у финалној серији!

Кошарка 24.05.2019 | 11:06
"Спајси Пи" спустио рампу Јанису, Ленард утишао Милвоки!
Торонто има више живота од мачке. Деловало је у једном тренутку да ће Милвоки пометлатити ривала у финалној серији Истока, али су Репторси показали да су саткани од шампионског материјала. Торонто је сада близу завршне представе, пошто је у ноћашњем мечу био бољи од Бакса (105:99) и повео са 3:2 у серији.

Велики, велики успех за чету из Торонта. Не само због чињенице да су добили трећу утакмицу заредом, већ и чињенице да су у неколико наврата успевали да се врате из двоцифреног заостатка. Торонто је фуриозно одиграо последњу четвртину, “закључао” Јаниса Адетокунба и на крају победио.

Бриљантну партију поново је пружио Кавај Ленар са 35 поена, седам скокова и девет асистенција… Он је на различите начин мучио одбрану Бакса, а Фред Ванвилт је тројкама докусурио ривала. Погодио је седам далекометних хитаца из девет покушаја. Кајл Лаури је додао 17, Паскал Сиакам је био запажен са 14 поена и 13 скокова.

Код Милвокија 24 поена постигао је Адетокумбо, 20 је додао Бледсон, а ни дабл-дабл Брогдона (18 поена и 11 скокова) није помогао Баксима да избегну пораз, који сада имају само још једну шансу да се врате у живот и врате серију на свој терен.

Навијачи Милвокија су врло вероватно осећали мирис финала после фуриозног почетка њиховог тима. Бакси су средином прве четвртине повели са 18:4. Ништа није полазило за руком Репторсима, који су после тајм-аута почели да показују зубе. Торонто је смањио заостатак, затим И повео у другој четвртини – 38:34.

Милвоки је имао још један озбиљан налет. Баш као  на почетку утакмице и на старту другог полувремена о свему су се питали Бакси. Кошевима Адетокумба повели су 60:51 и имали шансу да преломе утакмицу. Међутим, од тог тренутка видели смо много боље издање Торонта. На старту последње деонице Репторси су имали и плус девет (89:81). Био је то крај свих надања Торонта.

Марк Гасол је погодио једно слободно бацања за предност гостију 100:97, Милвоки потом изгубио лопту, Сиакам погодио за 102:97, што су били и кључни поени за победу тима из Канаде.



Непоколебљиви Кавај Ленард убацио је 14 од 35 поена у последњој четвртини рано јутрос у "Форуму" и, уз помоћ "вреле руке" омаленог Фреда Ванвлита и "челичног" Паскала Сиакама, повео Репторсе до првог "брејка" у финалу Истока!

"Не плаши ме овај моменат. Због овога тренирам сваког лета", рекао је Ленард.

Свега 183 центиметара високи резервни плејмејкер, Ванвлит, убацио је седам тројки из девет покушаја за 21 поен, док је камерунски скакач "Спајси Пи" поред 14 поена, 13 скокова, две асистенције, одиграо и феноменалну одбрану у завршници над МВП фаворитом, Јанисом Адетокунбом, спустио му две рампе и потпуно убио моментум Бакса за коначних 99:105 у Милвокију.

У трећем узастопном поразу најбољег тима лигашког дела лиге, Адетокунбо је заустављен на 24 поена, шест скокова, шест асистенција и две изгубљене лопте, после чега ће једини канадски НБА тим имати прилику у ноћи између суботе и недеље да оде до великог финала пред 19.000 својих навијача.

После вођства од 2:0 у серији, Адетокунбо је сведен на 20,3 поена у просеку, уз 4,7 изгубљених лопти по мечу и проценат од 45,1 одсто у шуту из игре, односно 46,1 одсто са пенала. Сви Репторси јутрос имали су шест изгубљених лопти.

Ленард, који "вуче" повреду од почетка серије, имао је и девет асистенција, седам скокова и две блокаде. Он је четврти пут у серији постигао најмање 30 поена, а није се жалио на проблеме са ногом које је имао у претходне две утакмице.

У екипи Милвокија Ерик Бледсо постигао је 20 поена, Малколм Брогдон 18 поена, 11 скокова и шест асистенција, а Брук Лопес 16 поена и осам скокова.

"Морамо да идемо у Торонто и да победимо. Мислим да ће ова група бити спремна", рекао је тренер Милвокија Мајк Буденхолцер.

Бакси су имали 18:4 и 32:20, када је уследио први Ванвлитов рафал за серију 2:18 и вођство 34:38. Милвоки је на то имао одговор, уз иначе бледог Бледсоа и повратника у петорку, Брогдона и повео 63:51 у трећој деоници, али се у последњу ипак ушло у егалу - 71:70. 

Било је 81:79 када је Торонто "нагазио" Адетокунба. Ленард је погодио тројку, Бледсо промашио улаз и позвао Ленарда да погоди и са полудистанце, пре него је Сиакам на обручу изблокирао физички доминантног Грка и лансирао Репторсе у контру у којој је Ленард заустављен фаулом, али не и у постизању поена са пенала.

Уследила је рампа Марка Гасола на Бруку Лопезу пре него је Сиакам украо "живу лопту" Адетокунбу и "прикуцао" на другој страни за 0:10, односно 81:89. Милвоки је покушао да се врати у меч и успео, али се из другог плана појавио Ванвлит тројком и асистенцијом за Ленарда за коначан бег.

Овом победом Репторси су потпуно преокренули серију и дошли на корак од великог финала са Голден Стејт Вориорсима.



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар