"Spajsi Pi" spustio rampu Janisu, Lenard utišao Milvoki!

Posle 2:0 u finalu Istoka, Baksi se nalaze na utakmicu od eliminacije! Adetokunbo zaključan kad se lomilo – Toronto ima devet života! Reptorsi slavili u Milvokiju (105:99) I poveli 3:2 u finalnoj seriji!

Košarka 24.05.2019 | 11:06
"Spajsi Pi" spustio rampu Janisu, Lenard utišao Milvoki!
Toronto ima više života od mačke. Delovalo je u jednom trenutku da će Milvoki pometlatiti rivala u finalnoj seriji Istoka, ali su Reptorsi pokazali da su satkani od šampionskog materijala. Toronto je sada blizu završne predstave, pošto je u noćašnjem meču bio bolji od Baksa (105:99) i poveo sa 3:2 u seriji.

Veliki, veliki uspeh za četu iz Toronta. Ne samo zbog činjenice da su dobili treću utakmicu zaredom, već i činjenice da su u nekoliko navrata uspevali da se vrate iz dvocifrenog zaostatka. Toronto je furiozno odigrao poslednju četvrtinu, “zaključao” Janisa Adetokunba i na kraju pobedio.

Briljantnu partiju ponovo je pružio Kavaj Lenar sa 35 poena, sedam skokova i devet asistencija… On je na različite način mučio odbranu Baksa, a Fred Vanvilt je trojkama dokusurio rivala. Pogodio je sedam dalekometnih hitaca iz devet pokušaja. Kajl Lauri je dodao 17, Paskal Siakam je bio zapažen sa 14 poena i 13 skokova.

Kod Milvokija 24 poena postigao je Adetokumbo, 20 je dodao Bledson, a ni dabl-dabl Brogdona (18 poena i 11 skokova) nije pomogao Baksima da izbegnu poraz, koji sada imaju samo još jednu šansu da se vrate u život i vrate seriju na svoj teren.

Navijači Milvokija su vrlo verovatno osećali miris finala posle furioznog početka njihovog tima. Baksi su sredinom prve četvrtine poveli sa 18:4. Ništa nije polazilo za rukom Reptorsima, koji su posle tajm-auta počeli da pokazuju zube. Toronto je smanjio zaostatak, zatim I poveo u drugoj četvrtini – 38:34.

Milvoki je imao još jedan ozbiljan nalet. Baš kao  na početku utakmice i na startu drugog poluvremena o svemu su se pitali Baksi. Koševima Adetokumba poveli su 60:51 i imali šansu da prelome utakmicu. Međutim, od tog trenutka videli smo mnogo bolje izdanje Toronta. Na startu poslednje deonice Reptorsi su imali i plus devet (89:81). Bio je to kraj svih nadanja Toronta.

Mark Gasol je pogodio jedno slobodno bacanja za prednost gostiju 100:97, Milvoki potom izgubio loptu, Siakam pogodio za 102:97, što su bili i ključni poeni za pobedu tima iz Kanade.



Nepokolebljivi Kavaj Lenard ubacio je 14 od 35 poena u poslednjoj četvrtini rano jutros u "Forumu" i, uz pomoć "vrele ruke" omalenog Freda Vanvlita i "čeličnog" Paskala Siakama, poveo Reptorse do prvog "brejka" u finalu Istoka!

"Ne plaši me ovaj momenat. Zbog ovoga treniram svakog leta", rekao je Lenard.

Svega 183 centimetara visoki rezervni plejmejker, Vanvlit, ubacio je sedam trojki iz devet pokušaja za 21 poen, dok je kamerunski skakač "Spajsi Pi" pored 14 poena, 13 skokova, dve asistencije, odigrao i fenomenalnu odbranu u završnici nad MVP favoritom, Janisom Adetokunbom, spustio mu dve rampe i potpuno ubio momentum Baksa za konačnih 99:105 u Milvokiju.

U trećem uzastopnom porazu najboljeg tima ligaškog dela lige, Adetokunbo je zaustavljen na 24 poena, šest skokova, šest asistencija i dve izgubljene lopte, posle čega će jedini kanadski NBA tim imati priliku u noći između subote i nedelje da ode do velikog finala pred 19.000 svojih navijača.

Posle vođstva od 2:0 u seriji, Adetokunbo je sveden na 20,3 poena u proseku, uz 4,7 izgubljenih lopti po meču i procenat od 45,1 odsto u šutu iz igre, odnosno 46,1 odsto sa penala. Svi Reptorsi jutros imali su šest izgubljenih lopti.

Lenard, koji "vuče" povredu od početka serije, imao je i devet asistencija, sedam skokova i dve blokade. On je četvrti put u seriji postigao najmanje 30 poena, a nije se žalio na probleme sa nogom koje je imao u prethodne dve utakmice.

U ekipi Milvokija Erik Bledso postigao je 20 poena, Malkolm Brogdon 18 poena, 11 skokova i šest asistencija, a Bruk Lopes 16 poena i osam skokova.

"Moramo da idemo u Toronto i da pobedimo. Mislim da će ova grupa biti spremna", rekao je trener Milvokija Majk Budenholcer.

Baksi su imali 18:4 i 32:20, kada je usledio prvi Vanvlitov rafal za seriju 2:18 i vođstvo 34:38. Milvoki je na to imao odgovor, uz inače bledog Bledsoa i povratnika u petorku, Brogdona i poveo 63:51 u trećoj deonici, ali se u poslednju ipak ušlo u egalu - 71:70. 

Bilo je 81:79 kada je Toronto "nagazio" Adetokunba. Lenard je pogodio trojku, Bledso promašio ulaz i pozvao Lenarda da pogodi i sa poludistance, pre nego je Siakam na obruču izblokirao fizički dominantnog Grka i lansirao Reptorse u kontru u kojoj je Lenard zaustavljen faulom, ali ne i u postizanju poena sa penala.

Usledila je rampa Marka Gasola na Bruku Lopezu pre nego je Siakam ukrao "živu loptu" Adetokunbu i "prikucao" na drugoj strani za 0:10, odnosno 81:89. Milvoki je pokušao da se vrati u meč i uspeo, ali se iz drugog plana pojavio Vanvlit trojkom i asistencijom za Lenarda za konačan beg.

Ovom pobedom Reptorsi su potpuno preokrenuli seriju i došli na korak od velikog finala sa Golden Stejt Voriorsima.



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar