Накић игра за Србију!

Ни Шпанија, ни Хрватска, Марио ће играти за своју земљу! Сале Ђорђевић не твитује често, али сада је имао повод! "Хвала пуно селекторе", одговорио му је један од најталентованијих кошаркаша Европе, који се после разговора са Ђорђевићем одлучио да наступа за Србију. Честитамо!

Кошарка 24.05.2019 | 11:25
Накић игра за Србију!
Српска кошарка је добила врло важну битку – Марио Накић ће играти за Србију!

Суперталентовани кошаркаш Реал Мадрида је био мета Шпаније и Хватске које су желеле да игра за њих, али је на крају одабрао земљу у којој је рођен и одрастао. Вест о Накићевом избору је на Твитеру потврдио српски селектор Александар Ђорђевић заједничког фотографијом уз поруку:

„Све честитке сине, чекамо те“.

Накић је одговорио са:

„Хвала пуно селекторе“.

Легендарни југословенски и српски кошаркаш, данас селектор репрезентације Србије, честитао је 17-годишњем Марију Накићу на важном животном избору. Син Ђорђевићевог саиграча из славних дана у Партизану, Ива Накића, одлучио се да у будућности носи дрес Србије.

Рођени Београђанин напуниће 18 година за 22 дана, 14. јуна, и ово пролеће било је пресудно у том смислу, јер је младог аса Реал Мадрида - најкориснијег играча недавно одиграног финалног турнира Евролиге за јуниоре - константно звао и Кошаркашки савез Хрватске.

Иво Накић, троструки освајач Евролиге са Цибоном и Партизаном, рођен је у Ријеци пре 50 година. Његов талентовани син имао је право (и позив) да наступа и за Хрватску и за Шпанију и за Србију, али се одлучио за "орлове" после разговора са Салетом Ђорђевићем.

"Иво ми је признао да Марио још није ништа одлучио, али да је ипак ближе игрању за Србију. Тамо се родио, тамо су му породица и пријатељи, за Хрватску га вежу само летовања. У контакт с њим ступили су селектор Србије Ђорђевић и председник КСС Предраг Даниловић и наговарају га да се одлучи за Србију. Морамо се хитно наћи с момком и направити све што можемо да ипак одабере Хрватску", рекао је недавно селектор комшија, Вељко Мршић.

Марио Накић је био МВП недавно завршеног финалног турнира јуниорске Евролиге. У финалу је разбио Мегу Бемакса  убацивши 33 поена уз индекс корисности од чак 44.

Рођен је 2001. године у Београду, а син је познатог хрватског кошаркаша Ива Накића који је био члан шампионске генерације Партизана из 1992. године. Накић је одрастао у Београду, поникао у земунској Младости, кратко играо и за млађе категорије Партизана пре него што је 2015. године отишао у Реал Мадрид.

У шпанској престоници је његов таленат експлодирао, па је пре тачно годину дана као 17-годишњак дебитовао и за први тим Краљевског клуба у АЦБ лиги. Од тада су се чуле спекулације о његовој репрезентативној будућности. Шпанци су га убеђивали да заигра за њих, Хрвати су преко оца Ива покушавали да наговоре Марија да изабере њихову репрезентацију, а играч је на крају одлучио да представља земљу у којој је рођен и одрастао.

У претходном периоду су кошаркашке величине из КСС попут Александра Ђорђевића, Дејана Томашевића и Игора Ракочевића раговарали са Накићем и обезбедили његову репрезентативну каријеру у српској кошарци.

Браво, селекторе. Срећно, момче!

У финалној победи Реал Мадрида над Мегом, Накић је постигао 33 поена, уз десет скокова. Иво Накић наступао је за Цибону од 1984. до 1986, потом за Партизан до 1992, па поново за Цибону у сезони 1992/93.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар